Ruim 10 procent meer auto’s verkocht in Europa

De Europese automarkt blijft voorlopig positief gestemd. In juni zijn de verkopen weer ruim 10 procent hoger uitgekomen dan een jaar eerder. Dat is echter wel aanzienlijk minder dan over de voorafgaande drie maanden, terwijl het niveau van voor corona voorlopig ook nog niet in zicht komt. Over het eerste halfjaar ligt de automarkt in Europa daarmee een kwart boven het peil van vorig jaar.

In totaal werden er in Europa in de eerste zes maanden 5,4 miljoen nieuwe personenauto’s geregistreerd, meldt autokoepel Acea. Dat blijft nog altijd 1,5 miljoen minder dan in dezelfde periode in 2019. Alle grotere landen, met uitzondering van Roemenië, laten een toename zien van rond de 10 tot 30 procent. Duitsland, de grootste nationale automarkt, komt er bescheiden af met 15 procent hogere verkopen terwijl Frankrijk en Spanje rond de 30 procent zitten, en het vorig voorjaar zwaar door corona getroffen Italië met ruim 51 procent groei een fors herstel laat zien.

Stellantis

Op de merkenlijst blijft Stellantis het met 31 procent groei iets beter doen dan de Volkswagen Groep met 26,5 procent. Alle grotere merken binnen Stellantis dragen bij aan dat succes met Jeep als uitschieter. Renault blijft echter met een toename van niet meer dan 7,7 procent steeds verder achter. De vierde grote groep Hyundai/Kia draait met 37 procent hogere verkopen nog altijd uitstekend.

Lees ook:
ACEA: alle aandrijftechnieken nodig voor CO2 doelen

Ruim 10 procent meer auto’s verkocht in Europa - Automobielmanagement.nl

Ruim 10 procent meer auto’s verkocht in Europa

De Europese automarkt blijft voorlopig positief gestemd. In juni zijn de verkopen weer ruim 10 procent hoger uitgekomen dan een jaar eerder. Dat is echter wel aanzienlijk minder dan over de voorafgaande drie maanden, terwijl het niveau van voor corona voorlopig ook nog niet in zicht komt. Over het eerste halfjaar ligt de automarkt in Europa daarmee een kwart boven het peil van vorig jaar.

In totaal werden er in Europa in de eerste zes maanden 5,4 miljoen nieuwe personenauto’s geregistreerd, meldt autokoepel Acea. Dat blijft nog altijd 1,5 miljoen minder dan in dezelfde periode in 2019. Alle grotere landen, met uitzondering van Roemenië, laten een toename zien van rond de 10 tot 30 procent. Duitsland, de grootste nationale automarkt, komt er bescheiden af met 15 procent hogere verkopen terwijl Frankrijk en Spanje rond de 30 procent zitten, en het vorig voorjaar zwaar door corona getroffen Italië met ruim 51 procent groei een fors herstel laat zien.

Stellantis

Op de merkenlijst blijft Stellantis het met 31 procent groei iets beter doen dan de Volkswagen Groep met 26,5 procent. Alle grotere merken binnen Stellantis dragen bij aan dat succes met Jeep als uitschieter. Renault blijft echter met een toename van niet meer dan 7,7 procent steeds verder achter. De vierde grote groep Hyundai/Kia draait met 37 procent hogere verkopen nog altijd uitstekend.

Lees ook:
ACEA: alle aandrijftechnieken nodig voor CO2 doelen