Bosch sluit aantal kleinere fabrieken in Duitsland

Robert Bosch, de grootste toeleverancier aan de auto-industrie in de wereld, gaat verder met het afstoten of sluiten van kleinere fabrieken in Duitsland. Daarbij gaat het vooral om vestigingen die onderdelen voor verbrandingsmotoren bouwen.

Tesla eist schadevergoeding van Bosch

Bosch gaat nu een fabriek in Göttingen waar 300 mensen werken verkopen aan Gotion High-Tech, één van de grootste fabrikanten van batterij- en energiesystemen in China. Het Chinese bedrijf wil de fabriek ombouwen voor de montage van lithium-ionen batterijen. Beide bedrijven hebben een voorlopige overeenkomst getekend. De koopprijs wordt niet bekend gemaakt. “Gotion High-Tech is een gevestigde batterijfabrikant die naar wereldwijde groei streeft en met deze overname zijn eerste locatie in Europa vestigt,’’ zegt een woordvoerder van Bosch Automotive Aftermarket.

Overcapaciteit

Verder wil Bosch een fabriek in München inkrimpen of helemaal gaan sluiten. Bij die vestiging werken momenteel nog 250 mensen. Volgens de woordvoerder zijn oriënterende gesprekken met de vakbeweging over de toekomst van de vestiging opgestart. “De overgang van verbrandingsmotoren naar elektrische leidt tot een overcapaciteit en maakt daarom aanpassingen noodzakelijk.’’

Lees ook:
Topman Bosch: niet alleen inzetten op elektrische auto

Bosch sluit aantal kleinere fabrieken in Duitsland - Automobielmanagement.nl

Bosch sluit aantal kleinere fabrieken in Duitsland

Robert Bosch, de grootste toeleverancier aan de auto-industrie in de wereld, gaat verder met het afstoten of sluiten van kleinere fabrieken in Duitsland. Daarbij gaat het vooral om vestigingen die onderdelen voor verbrandingsmotoren bouwen.

Tesla eist schadevergoeding van Bosch

Bosch gaat nu een fabriek in Göttingen waar 300 mensen werken verkopen aan Gotion High-Tech, één van de grootste fabrikanten van batterij- en energiesystemen in China. Het Chinese bedrijf wil de fabriek ombouwen voor de montage van lithium-ionen batterijen. Beide bedrijven hebben een voorlopige overeenkomst getekend. De koopprijs wordt niet bekend gemaakt. “Gotion High-Tech is een gevestigde batterijfabrikant die naar wereldwijde groei streeft en met deze overname zijn eerste locatie in Europa vestigt,’’ zegt een woordvoerder van Bosch Automotive Aftermarket.

Overcapaciteit

Verder wil Bosch een fabriek in München inkrimpen of helemaal gaan sluiten. Bij die vestiging werken momenteel nog 250 mensen. Volgens de woordvoerder zijn oriënterende gesprekken met de vakbeweging over de toekomst van de vestiging opgestart. “De overgang van verbrandingsmotoren naar elektrische leidt tot een overcapaciteit en maakt daarom aanpassingen noodzakelijk.’’

Lees ook:
Topman Bosch: niet alleen inzetten op elektrische auto