De Britten krijgen een automatisch signaal bij een coronacontact. Dat leidt inmiddels tot dichte winkels en fabrieken maar ook tot stilvallende productie. “Productie in bepaalde delen van de fabriek is aangepast nu we te maken hebben met een aantal werknemers die gedwongen in isolatie zitten. Het welzijn van ons team is onze eerste prioriteit en we hebben alle vertrouwen in de rigoureuze veiligheidsmaatregelen die we zelf hebben getroffen,’’ aldus een woordvoerder van Nissan Sunderland.

Gehalveerd

Ook bij Rolls-Royce loopt het aantal gedwongen thuiszitters zo snel op dat de productie in de fabriek in Goodwood gehalveerd moet worden. Jaguar Land Rover probeert problemen te voorkomen door in te schrijven op een pilotproject van de overheid waarbij werknemers met een corona-alert toch aan het werk kunnen blijven door dagelijks een test te ondergaan.

Lees ook:
Nissan bevestigt: batterijfabriek in Sunderland gaat er komen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding