Lamborghini tot april 2022 volgeboekt

Lamborghini heeft een record halfjaar achter de rug. The House of Sant’Agata Bolognese leverde 4.852 auto’s af, 37 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar en ook 6,6 procent meer dan in de eerste helft van 2019. De vooruitzichten zijn uitstekend want de productie is voor de komende tien maanden, tot april 2022, al volgeboekt.

De Urus blijft het topmodel met 2.796 verkochte exemplaren, een derde meer dan in de eerste helft vorig jaar. Op afstand volgt de Huracán met 1.532 stuks en daarna de Aventador waarvan er 524 werden afgeleverd. Afgelopen week werd de Aventador LP 780-4 Ultimae gelanceerd, het laatste model met de legendarische Lamborghini V12 motor voordat in 2023 de hybride-generatie moet arriveren. De VS blijft met 1.502 auto’s de grootste markt gevolgd door China met 602, Duitsland met 391 en Groot-Brittannië met 318 stuks.

Dubbele bevestiging

Topman Stephan Winkelmann: “Dit buitengewone resultaat is een dubbele bevestiging voor ons. Het toont de soliditeit en kracht aan van het merk dat groeit in aantrekkingskracht ondanks een periode van voortdurende uitdagingen en onzekerheid. Het vormt ook een positieve ontvangst van ons nieuwe plan voor toekomstige elektrificatie van ons productenaanbod waarin we tot 2024 1,5 miljard euro investeren.’’

Lees ook:
Lamborghini gaat fors inzetten op elektrificatie

Lamborghini tot april 2022 volgeboekt - Automobielmanagement.nl

Lamborghini tot april 2022 volgeboekt

Lamborghini heeft een record halfjaar achter de rug. The House of Sant’Agata Bolognese leverde 4.852 auto’s af, 37 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar en ook 6,6 procent meer dan in de eerste helft van 2019. De vooruitzichten zijn uitstekend want de productie is voor de komende tien maanden, tot april 2022, al volgeboekt.

De Urus blijft het topmodel met 2.796 verkochte exemplaren, een derde meer dan in de eerste helft vorig jaar. Op afstand volgt de Huracán met 1.532 stuks en daarna de Aventador waarvan er 524 werden afgeleverd. Afgelopen week werd de Aventador LP 780-4 Ultimae gelanceerd, het laatste model met de legendarische Lamborghini V12 motor voordat in 2023 de hybride-generatie moet arriveren. De VS blijft met 1.502 auto’s de grootste markt gevolgd door China met 602, Duitsland met 391 en Groot-Brittannië met 318 stuks.

Dubbele bevestiging

Topman Stephan Winkelmann: “Dit buitengewone resultaat is een dubbele bevestiging voor ons. Het toont de soliditeit en kracht aan van het merk dat groeit in aantrekkingskracht ondanks een periode van voortdurende uitdagingen en onzekerheid. Het vormt ook een positieve ontvangst van ons nieuwe plan voor toekomstige elektrificatie van ons productenaanbod waarin we tot 2024 1,5 miljard euro investeren.’’

Lees ook:
Lamborghini gaat fors inzetten op elektrificatie