De top vijf van EV’s wordt aangevoerd door de VW ID.4 met 37.292 stuks en de ID.3 met 31.177 gevolgd door de Audi e-tron met 25.794 verkochte auto’s. Van de Porsche Taycan werden 19.822 stuks afgeleverd en van de Volkswagen e-up 17.890. Verder wist Skoda 17.697 BEV’s te verkopen terwijl Seat met 6.172 van die modellen wat achteraan bungelt.

Marktleider

Europa blijft voor de Volkswagen Groep voorlopig nog de belangrijkste markt voor elektrische auto’s want daar werd 75 procent van de verkopen gerealiseerd. VW is bij BEV’s ook marktleider in Europa met een aandeel van 26 procent. Verder ging ruim tien procent van de verkochte BEV’s naar klanten in de Verenigde Staten terwijl China met 18.285 stuks eveneens een goede tien procent voor haar rekening nam.

Een miljoen

Verkoopdirecteur Christian Dahlheim: “Ons wereldwijde elektrische offensief blijft goede vorderingen boeken en de vraag van de klanten is groot. Dit jaar plannen we voor het eerst rond een miljoen elektrische voertuigen te verkopen en we hebben er vertrouwen in dat we de CO2-doelen voor onze vloot zullen halen.’’

Lees ook:
Volkswagen: ‘In een waterstofauto zijn de energieverliezen significant’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding