Daimler boekt 3,7 miljard euro winst

Daimler heeft in het tweede kwartaal een nettowinst geboekt van 3,7 miljard euro. In dezelfde periode vorig jaar werd, vooral door de coronacrisis, 1,9 miljard euro verlies geleden. De omzet steeg met 44 procent naar 43,5 miljard euro.

Duizenden banen weg bij Daimler

Mercedes-Benz verkocht in deze drie maanden 736.400 personenauto’s en bestelwagens, 36 procent meer dan een jaar eerder. Op grond van die cijfers verwacht Daimler over heel 2021 aanzienlijke hogere financiële cijfers te schrijven dan in 2020.

Dubbele cijfers

“We hebben sterke prestaties in alle divisies neergezet. Bij Mercedes-Benz Cars & Vans hebben we voor het derde achtereenvolgende kwartaal een marge in de dubbele cijfers gerealiseerd wat het weerstandsvermogen van onze business bewijst, ondanks de aanhoudende lage beschikbaarheid van halfgeleiders. De hele auto-industrie worstelt momenteel met langere levertijden wat helaas ook onze klanten treft. We doen wat we kunnen om de gevolgen te beperken. Gezien de grote vraag naar onze auto’s heeft aflevering aan de klanten de hoogste prioriteit,’’ aldus bestuursvoorzitter Ola Källenius.

Rendement

Mercedes-Benz verkocht in de afgelopen drie maanden 521.200 nieuwe auto’s en 98.400 bestelwagens. De Mercedes-Benz divisie draaide met 28,2 miljard euro bijna 10 miljard meer omzet dan in het tweede kwartaal van 2020. Het rendement op de verkopen kwam uit op 12,2 procent terwijl dat een jaar geleden 5,9 procent negatief was. De verbetering is te danken aan hogere volumes, een gunstige productmix maar ook aan de verdere kostenbesparingen waar Daimler mee bezig is. De Trucks en Bussen divisie, die verzelfstandigd wordt, wist de verkopen bijna te verdubbelen naar 116.800.

Lees ook:
5,2 miljard euro brutowinst voor Daimler ondanks chiptekort

Daimler boekt 3,7 miljard euro winst - Automobielmanagement.nl

Daimler boekt 3,7 miljard euro winst

Daimler heeft in het tweede kwartaal een nettowinst geboekt van 3,7 miljard euro. In dezelfde periode vorig jaar werd, vooral door de coronacrisis, 1,9 miljard euro verlies geleden. De omzet steeg met 44 procent naar 43,5 miljard euro.

Duizenden banen weg bij Daimler

Mercedes-Benz verkocht in deze drie maanden 736.400 personenauto’s en bestelwagens, 36 procent meer dan een jaar eerder. Op grond van die cijfers verwacht Daimler over heel 2021 aanzienlijke hogere financiële cijfers te schrijven dan in 2020.

Dubbele cijfers

“We hebben sterke prestaties in alle divisies neergezet. Bij Mercedes-Benz Cars & Vans hebben we voor het derde achtereenvolgende kwartaal een marge in de dubbele cijfers gerealiseerd wat het weerstandsvermogen van onze business bewijst, ondanks de aanhoudende lage beschikbaarheid van halfgeleiders. De hele auto-industrie worstelt momenteel met langere levertijden wat helaas ook onze klanten treft. We doen wat we kunnen om de gevolgen te beperken. Gezien de grote vraag naar onze auto’s heeft aflevering aan de klanten de hoogste prioriteit,’’ aldus bestuursvoorzitter Ola Källenius.

Rendement

Mercedes-Benz verkocht in de afgelopen drie maanden 521.200 nieuwe auto’s en 98.400 bestelwagens. De Mercedes-Benz divisie draaide met 28,2 miljard euro bijna 10 miljard meer omzet dan in het tweede kwartaal van 2020. Het rendement op de verkopen kwam uit op 12,2 procent terwijl dat een jaar geleden 5,9 procent negatief was. De verbetering is te danken aan hogere volumes, een gunstige productmix maar ook aan de verdere kostenbesparingen waar Daimler mee bezig is. De Trucks en Bussen divisie, die verzelfstandigd wordt, wist de verkopen bijna te verdubbelen naar 116.800.

Lees ook:
5,2 miljard euro brutowinst voor Daimler ondanks chiptekort