Het in 2018 in Spanje opgerichte Bipi is nu ook aanwezig in Frankrijk en Italië. Het bedrijf met 120 werknemers heeft inmiddels ruim 10.000 klanten. De abonnementen bieden een ‘turnkey’ oplossing vanaf het ingaan ervan tot het teruggeven van de auto. In de maandelijkse abonnementsprijs is alles inbegrepen.

Auto-abonnementen vormen volgens Renault een recente en snelgroeiende ‘markt voor de toekomst die beantwoordt aan nieuwe gebruiken bij automobilisten en klanten van autofabrikanten.’ De abonnementsvorm zit daarmee ergens tussen lange-termijn en korte-termijn huur en is toegesneden op een groep klanten die maximale flexibiliteit en keuzevrijheid zoeken. Marktdeskundigen verwachten dat dit nieuwe segment ook een belangrijk deel van de autofinancieringsmarkt voor haar rekening kan nemen, signaleert het Franse autobedrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding