Audi blijft ook na corona hybride werken

Audi blijft ook als de pandemie over is het thuiswerken, semi-thuiswerken en werken op kantoor combineren. Daarnaast neemt Audi op-afstand-leren op in haar trainingsprogramma’s. In samenwerking met de lokale Kamer van Koophandel heeft Audi een plan opgesteld voor een flexibele opleidings- en werkcultuur. Op basis daarvan zijn de Raad van Bestuur en de ondernemingsraad er akkoord mee gegaan om ‘remote learning’ vast op te nemen in het programma beroepsopleidingen. 

Run op elektrische auto’s in december

Op afstand werken maakt al vele jaren deel uit van de bedrijfscultuur, stelt Audi. ‘De onderneming stapte met succes over op thuiswerken tijdens de pandemie, waarmee wordt aangetoond dat digitale samenwerkingsmodellen werken bij alle Audi-divisies. Het bedrijf zal deze modellen in de toekomst uitbreiden en verder versterken.’

Zo heeft Audi samen met de OR recent een project ‘Better Normal’ gelanceerd om de flexibiliteit van de werkomgeving op te voeren ‘nu de autofabrikant verder gaat op de weg naar een hybride onderneming’. ‘Tegen deze achtergrond richt Audi zich op het creëren van structuren die zo flexibel mogelijk zijn. Idealerwijs moeten de medewerkers in staat zijn om te werken op een manier en in een kader dat het meest bevorderlijk is voor hun activiteiten.’

Geen weg terug

‘’Er is geen weg terug naar de manier waarop het vroeger was,’’ zegt directeur human resources en organisatie Sabine Maassen. ‘’We benaderen de digitale transformatie holistisch, van opleiding tot pensioen. Daarom is het een logische stap om ook de inhoud van de opleidingen en de leermethoden op afstand en in digitale vorm beschikbaar te maken. Als de trainingsinhoud daarvoor geschikt is, zal het in de toekomst ook digitaal worden onderwezen binnen het kader van nieuwe didactische leermethoden. Dat betekent dat mensen die een beroepsopleiding volgen dat vanaf het begin flexibel kunnen doen, niet alleen in de fabrieken zelf maar ook op locaties die ze zelf kiezen in heel Duitsland.’’

Audi blijft ook na corona hybride werken - Automobielmanagement.nl

Audi blijft ook na corona hybride werken

Audi blijft ook als de pandemie over is het thuiswerken, semi-thuiswerken en werken op kantoor combineren. Daarnaast neemt Audi op-afstand-leren op in haar trainingsprogramma’s. In samenwerking met de lokale Kamer van Koophandel heeft Audi een plan opgesteld voor een flexibele opleidings- en werkcultuur. Op basis daarvan zijn de Raad van Bestuur en de ondernemingsraad er akkoord mee gegaan om ‘remote learning’ vast op te nemen in het programma beroepsopleidingen. 

Run op elektrische auto’s in december

Op afstand werken maakt al vele jaren deel uit van de bedrijfscultuur, stelt Audi. ‘De onderneming stapte met succes over op thuiswerken tijdens de pandemie, waarmee wordt aangetoond dat digitale samenwerkingsmodellen werken bij alle Audi-divisies. Het bedrijf zal deze modellen in de toekomst uitbreiden en verder versterken.’

Zo heeft Audi samen met de OR recent een project ‘Better Normal’ gelanceerd om de flexibiliteit van de werkomgeving op te voeren ‘nu de autofabrikant verder gaat op de weg naar een hybride onderneming’. ‘Tegen deze achtergrond richt Audi zich op het creëren van structuren die zo flexibel mogelijk zijn. Idealerwijs moeten de medewerkers in staat zijn om te werken op een manier en in een kader dat het meest bevorderlijk is voor hun activiteiten.’

Geen weg terug

‘’Er is geen weg terug naar de manier waarop het vroeger was,’’ zegt directeur human resources en organisatie Sabine Maassen. ‘’We benaderen de digitale transformatie holistisch, van opleiding tot pensioen. Daarom is het een logische stap om ook de inhoud van de opleidingen en de leermethoden op afstand en in digitale vorm beschikbaar te maken. Als de trainingsinhoud daarvoor geschikt is, zal het in de toekomst ook digitaal worden onderwezen binnen het kader van nieuwe didactische leermethoden. Dat betekent dat mensen die een beroepsopleiding volgen dat vanaf het begin flexibel kunnen doen, niet alleen in de fabrieken zelf maar ook op locaties die ze zelf kiezen in heel Duitsland.’’