Daimler’s autodivisie wordt Mercedes-Benz Group

Daimler heeft het licht definitief op groen gezet voor de beursgang van Daimler Truck. Dat moet tegen het eind van dit jaar gebeuren. Daimler AG zal wel een belang van 35 procent in Daimler Truck Holding houden. Daarbij is het de bedoeling 5 procent over te dragen aan het eigen pensioenfonds.

Per 1 februari volgend jaar wordt Daimler AG dan omgedoopt tot Mercedes-Benz Group AG. ‘Deze stap is bedoeld om de toekomstige focus van het bedrijf op de auto- en bestelwagen business met het merk Mercedes-Benz en de sub-merken Mercedes-AMG, Mercedes-Mayback en Mercedes-EQ te benadrukken.’ De plannen voor de beursgang en de nieuwe benaming zijn eind vorige week goedgekeurd door de Raad van Commissarissen van Daimler AG.

‘Moedige stap’

‘’Deze veranderingen maken van één succesverhaal twee. Met deze moedige stap in een nieuwe toekomst creëren we toegevoegde waarde met twee eenduidige bedrijven voor onze klanten, werknemers, aandeelhouders en partners. In de toekomst zal de auto- en bestelwagen business zich nog meer focussen op het premium en luxe segment en ook haar groei- en winstmogelijkheden consistent toepassen,’’ aldus Ola Källenius die straks wel directeur van Mercedes-Benz maar niet meer van de truckdivisie is. Bestuursvoorzitter en CEO daar wordt Martin Daum die die rol nu al vervuld bij Daimler Trucks.

Daimler’s autodivisie wordt Mercedes-Benz Group - Automobielmanagement.nl

Daimler’s autodivisie wordt Mercedes-Benz Group

Daimler heeft het licht definitief op groen gezet voor de beursgang van Daimler Truck. Dat moet tegen het eind van dit jaar gebeuren. Daimler AG zal wel een belang van 35 procent in Daimler Truck Holding houden. Daarbij is het de bedoeling 5 procent over te dragen aan het eigen pensioenfonds.

Per 1 februari volgend jaar wordt Daimler AG dan omgedoopt tot Mercedes-Benz Group AG. ‘Deze stap is bedoeld om de toekomstige focus van het bedrijf op de auto- en bestelwagen business met het merk Mercedes-Benz en de sub-merken Mercedes-AMG, Mercedes-Mayback en Mercedes-EQ te benadrukken.’ De plannen voor de beursgang en de nieuwe benaming zijn eind vorige week goedgekeurd door de Raad van Commissarissen van Daimler AG.

‘Moedige stap’

‘’Deze veranderingen maken van één succesverhaal twee. Met deze moedige stap in een nieuwe toekomst creëren we toegevoegde waarde met twee eenduidige bedrijven voor onze klanten, werknemers, aandeelhouders en partners. In de toekomst zal de auto- en bestelwagen business zich nog meer focussen op het premium en luxe segment en ook haar groei- en winstmogelijkheden consistent toepassen,’’ aldus Ola Källenius die straks wel directeur van Mercedes-Benz maar niet meer van de truckdivisie is. Bestuursvoorzitter en CEO daar wordt Martin Daum die die rol nu al vervuld bij Daimler Trucks.