Bandentak van Continental presteert goed in tweede kwartaal

Continental heeft de omzet in het tweede kwartaal met bijna de helft weten op te voeren naar 9,9 miljard euro. Dat is dan wel in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar toen veel autobedrijven wegens lockdowns gesloten waren. De aangepaste winst kwam uit op 711 miljoen, terwijl dat een jaar eerder nog een verlies van 635 miljoen euro was.

Die goede prestaties zijn te danken aan de sterke gang van zaken in de bandenbusiness. Zes van de tien hoog-volume fabrikanten van elektrische auto’s halen hun banden voor eerste plaatsing bij Continental. Bij de autotechnologie heeft de Duitse toeleverancier echter zwaar te lijden van het chiptekort.

Tekort aan halfgeleiders

CEO Nikolai Setzer: ‘’Na een al zwakke start van het jaar heeft het aanhoudende tekort aan halfgeleiders de autoproductie in het tweede kwartaal, zoals al verwacht, aanzienlijk vertraagd. Dat chiptekort en de stijgende prijzen voor materialen zullen heel 2021 op de auto-industrie blijven drukken. Bij de Rubber Technologies groep bleven we voortbouwen op de positieve prestaties in de eerste drie maanden van het jaar. Ondanks de sterkere uitdagingen door de grondstoffenprijzen hadden we een sterk eerste halfjaar. Bij Automotive Technologies voelen we de last van de chip-flessenhals duidelijk. Aan de andere kant tonen grote opdrachten voor sleutel-technologieën zoals grote voertuig-displays de grote vraag naar onze steeds meer gedigitaliseerde technologieën aan.’’

Continental gaat vanaf volgend jaar gerecyclede PET-flessen gebruiken bij de productie van banden. Daarbij wordt duurzame polyester vezel met behulp van een mechanisch proces onttrokken aan de PET-flessen waarmee conventionele polyester volledig kan worden vervangen. ‘’Bij elektrische auto’s ligt de nadruk steeds meer op duurzame en gerecyclede materialen,’’ legt het Duitse bedrijf uit.

Bandentak van Continental presteert goed in tweede kwartaal - Automobielmanagement.nl

Bandentak van Continental presteert goed in tweede kwartaal

Continental heeft de omzet in het tweede kwartaal met bijna de helft weten op te voeren naar 9,9 miljard euro. Dat is dan wel in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar toen veel autobedrijven wegens lockdowns gesloten waren. De aangepaste winst kwam uit op 711 miljoen, terwijl dat een jaar eerder nog een verlies van 635 miljoen euro was.

Die goede prestaties zijn te danken aan de sterke gang van zaken in de bandenbusiness. Zes van de tien hoog-volume fabrikanten van elektrische auto’s halen hun banden voor eerste plaatsing bij Continental. Bij de autotechnologie heeft de Duitse toeleverancier echter zwaar te lijden van het chiptekort.

Tekort aan halfgeleiders

CEO Nikolai Setzer: ‘’Na een al zwakke start van het jaar heeft het aanhoudende tekort aan halfgeleiders de autoproductie in het tweede kwartaal, zoals al verwacht, aanzienlijk vertraagd. Dat chiptekort en de stijgende prijzen voor materialen zullen heel 2021 op de auto-industrie blijven drukken. Bij de Rubber Technologies groep bleven we voortbouwen op de positieve prestaties in de eerste drie maanden van het jaar. Ondanks de sterkere uitdagingen door de grondstoffenprijzen hadden we een sterk eerste halfjaar. Bij Automotive Technologies voelen we de last van de chip-flessenhals duidelijk. Aan de andere kant tonen grote opdrachten voor sleutel-technologieën zoals grote voertuig-displays de grote vraag naar onze steeds meer gedigitaliseerde technologieën aan.’’

Continental gaat vanaf volgend jaar gerecyclede PET-flessen gebruiken bij de productie van banden. Daarbij wordt duurzame polyester vezel met behulp van een mechanisch proces onttrokken aan de PET-flessen waarmee conventionele polyester volledig kan worden vervangen. ‘’Bij elektrische auto’s ligt de nadruk steeds meer op duurzame en gerecyclede materialen,’’ legt het Duitse bedrijf uit.