Renault gaat samenwerken met Geely

Renault Group gaat samenwerken met Geely Holding, het bedrijf van Volvo, Polestar en Lynk & Co. Beide bedrijven gaan samen hybride auto’s onder het merk Renault op de markt brengen in China en kijken ook naar de bouw van auto’s op basis van het EV-platform van Lynk & Co in Zuid-Korea. Dat is nadrukkelijk de beginfase; de partners blijven ‘diepgaander verder potentieel in de geest van een open en innovatief partnerschap’ onderzoeken.

Geely Holding en de Renault Group hebben een ‘memorandum of understanding’ getekend om het ‘Renaulution Plan’ te versnellen in China en Zuid-Korea. Dat moet ‘hun concurrentievoordelen in technologie en industriële systemen versterken teneinde mobiliteit ervaringen te creëren’. De samenwerking stelt beide bedrijven in staat om middelen en technologieën te delen. De focus ligt op hybride voertuigen in de snelgroeiende Aziatische markten.

Het gaat daarbij om Renault Group als wereldwijd bedrijf met Franse wortels en 120 jaar geschiedenis in de auto-industrie en Geely Holding Group, het grootste private autobedrijf in China, zoals ze in de persverklaring uitleggen. China is tot nu toe voor Renault, in tegenstelling tot de meeste andere grote autobedrijven, vrijwel een witte vlek.

In het eerste halfjaar kwam China niet eens voor in de Top 15 van belangrijkste markten. De samenwerking met Geely moet daar verandering in brengen. In Zuid-Korea is het Franse bedrijf echter al meer dan twintig jaar aanwezig via Renault Samsung Motors. Zuid-Korea stond met 28.840 auto’s ook op de 12e plaats op die Top 15 over het eerste halfjaar.

Renault gaat samenwerken met Geely - Automobielmanagement.nl

Renault gaat samenwerken met Geely

Renault Group gaat samenwerken met Geely Holding, het bedrijf van Volvo, Polestar en Lynk & Co. Beide bedrijven gaan samen hybride auto’s onder het merk Renault op de markt brengen in China en kijken ook naar de bouw van auto’s op basis van het EV-platform van Lynk & Co in Zuid-Korea. Dat is nadrukkelijk de beginfase; de partners blijven ‘diepgaander verder potentieel in de geest van een open en innovatief partnerschap’ onderzoeken.

Geely Holding en de Renault Group hebben een ‘memorandum of understanding’ getekend om het ‘Renaulution Plan’ te versnellen in China en Zuid-Korea. Dat moet ‘hun concurrentievoordelen in technologie en industriële systemen versterken teneinde mobiliteit ervaringen te creëren’. De samenwerking stelt beide bedrijven in staat om middelen en technologieën te delen. De focus ligt op hybride voertuigen in de snelgroeiende Aziatische markten.

Het gaat daarbij om Renault Group als wereldwijd bedrijf met Franse wortels en 120 jaar geschiedenis in de auto-industrie en Geely Holding Group, het grootste private autobedrijf in China, zoals ze in de persverklaring uitleggen. China is tot nu toe voor Renault, in tegenstelling tot de meeste andere grote autobedrijven, vrijwel een witte vlek.

In het eerste halfjaar kwam China niet eens voor in de Top 15 van belangrijkste markten. De samenwerking met Geely moet daar verandering in brengen. In Zuid-Korea is het Franse bedrijf echter al meer dan twintig jaar aanwezig via Renault Samsung Motors. Zuid-Korea stond met 28.840 auto’s ook op de 12e plaats op die Top 15 over het eerste halfjaar.