Autoverhuurder Hertz weet langzaam op te krabbelen

Autoverhuurder Hertz, die net weer is opgestaan uit een faillissementsprocedure (Chapter 11), heeft in het tweede kwartaal een wereldwijde omzet gedraaid van 1,9 miljard dollar. Dat is weliswaar 62 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, maar nog altijd wel 20 procent minder dan in Q2 van 2019.

hertz

Buiten Noord-Amerika liggen de inkomsten op nog niet de helft van het niveau van twee jaar geleden. Hertz kan wel profiteren van de hoge prijzen voor verkochte huurauto’s, maar leed door forse reorganisatiekosten toch een kwartaalverlies van 168 miljoen dollar.

Toenemende vraag op recreatie- en vakantiemarkt

Hertz dankt de omzetgroei aan een sterk toenemende vraag op de recreatie- en vakantiemarkt in combinatie met een strak management van de verhuurvloot. Die omvatte gemiddeld over het kwartaal 350.122 auto’s in de Amerika’s en 71.400 in de rest van de wereld. In het tweede kwartaal van 2020 kwam de totale vloot nog uit op 741.675 voertuigen. De gemiddelde bezettingsgraad van die voertuigen lag in het afgelopen kwartaal rond de 77 procent.

‘’We bleven agile bij het beheren van onze vloot om aan de vraag van de klanten te voldoen. Tegelijkertijd profiteerden we van de belangrijke operationele en financiële verbetering die we hebben gerealiseerd tijdens het herstructureringsproces,’’ zegt CEO Paul Stone. Hij is optimistisch over een aanhoudend herstel en weer opleven van het reizen.

Hertz heeft tijdens de herstructurering ook de financiële positie aanzienlijk kunnen versterken, vooral door het verminderen van de schuldenlast, en is nu weer begonnen met de voorbereidingen voor een nieuwe beursnotering.

Autoverhuurder Hertz weet langzaam op te krabbelen - Automobielmanagement.nl

Autoverhuurder Hertz weet langzaam op te krabbelen

Autoverhuurder Hertz, die net weer is opgestaan uit een faillissementsprocedure (Chapter 11), heeft in het tweede kwartaal een wereldwijde omzet gedraaid van 1,9 miljard dollar. Dat is weliswaar 62 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, maar nog altijd wel 20 procent minder dan in Q2 van 2019.

hertz

Buiten Noord-Amerika liggen de inkomsten op nog niet de helft van het niveau van twee jaar geleden. Hertz kan wel profiteren van de hoge prijzen voor verkochte huurauto’s, maar leed door forse reorganisatiekosten toch een kwartaalverlies van 168 miljoen dollar.

Toenemende vraag op recreatie- en vakantiemarkt

Hertz dankt de omzetgroei aan een sterk toenemende vraag op de recreatie- en vakantiemarkt in combinatie met een strak management van de verhuurvloot. Die omvatte gemiddeld over het kwartaal 350.122 auto’s in de Amerika’s en 71.400 in de rest van de wereld. In het tweede kwartaal van 2020 kwam de totale vloot nog uit op 741.675 voertuigen. De gemiddelde bezettingsgraad van die voertuigen lag in het afgelopen kwartaal rond de 77 procent.

‘’We bleven agile bij het beheren van onze vloot om aan de vraag van de klanten te voldoen. Tegelijkertijd profiteerden we van de belangrijke operationele en financiële verbetering die we hebben gerealiseerd tijdens het herstructureringsproces,’’ zegt CEO Paul Stone. Hij is optimistisch over een aanhoudend herstel en weer opleven van het reizen.

Hertz heeft tijdens de herstructurering ook de financiële positie aanzienlijk kunnen versterken, vooral door het verminderen van de schuldenlast, en is nu weer begonnen met de voorbereidingen voor een nieuwe beursnotering.