Schaeffler doet aandrijfkettingen van de hand

De Duitse autotoeleverancier Schaeffler heeft de productie van aandrijfkettingen en daarbij behorende onderdelen voor verbrandingsmotoren van de hand gedaan. Daarbij gaat het om negen vestigingen met in totaal 560 werknemers.

Koper is de Duitse investeringsmaatschappij Dubag Group die nog groeipotentieel ziet en de marktpositie van de divisie verder hoopt te versterken. Schaeffler zelf, dat wereldwijd meer dan 80.000 medewerkers telt, wil zich bij de divisie Automotive Technologies nog meer concentreren op nieuwe technologieën. Financiële details van de transactie zijn niet bekend gemaakt. Schaeffler denkt wel dat het pas begin 2022 wordt voordat de verkoop afgerond zal zijn.

De Duitse onderneming heeft de aandrijfbusiness de afgelopen 35 jaar gestaag opgebouwd. Momenteel behoort de divisie ook tot de marktleiders in de internationale autowereld. De laatste jaren heeft de divisie een efficiëntieslag doorgemaakt waarbij ook enkele fabrieken zijn gesloten. De aandrijfkettingsystemen worden zowel voor eerste installatie in nieuwe auto’s als voor de aftermarket geleverd.

Schaeffler doet aandrijfkettingen van de hand - Automobielmanagement.nl

Schaeffler doet aandrijfkettingen van de hand

De Duitse autotoeleverancier Schaeffler heeft de productie van aandrijfkettingen en daarbij behorende onderdelen voor verbrandingsmotoren van de hand gedaan. Daarbij gaat het om negen vestigingen met in totaal 560 werknemers.

Koper is de Duitse investeringsmaatschappij Dubag Group die nog groeipotentieel ziet en de marktpositie van de divisie verder hoopt te versterken. Schaeffler zelf, dat wereldwijd meer dan 80.000 medewerkers telt, wil zich bij de divisie Automotive Technologies nog meer concentreren op nieuwe technologieën. Financiële details van de transactie zijn niet bekend gemaakt. Schaeffler denkt wel dat het pas begin 2022 wordt voordat de verkoop afgerond zal zijn.

De Duitse onderneming heeft de aandrijfbusiness de afgelopen 35 jaar gestaag opgebouwd. Momenteel behoort de divisie ook tot de marktleiders in de internationale autowereld. De laatste jaren heeft de divisie een efficiëntieslag doorgemaakt waarbij ook enkele fabrieken zijn gesloten. De aandrijfkettingsystemen worden zowel voor eerste installatie in nieuwe auto’s als voor de aftermarket geleverd.