Volkswagen Groep levert wereldwijd 19 procent minder auto’s af in maand juli

De Volkswagen Groep heeft in juli wereldwijd 720.200 voertuigen aan klanten weten af te leveren.  Dat is bijna 19 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Over de eerste zeven maanden van dit jaar staat de stand daarmee op 5.6698.400 voertuigen, wat nog altijd 19,2 procent meer is dan in de eerste zeven maanden van 2020.

De grootste klap zit bij Skoda, dat met 75.000 stuks in juli 31 procent minder auto’s afleverde dan vorig jaar. Over de eerste zeven maanden is de groei bij Skoda daarmee ook teruggelopen naar 10 procent. Bij het merk Volkswagen liepen de afleveringen met bijna 22 procent terug naar 379.200.

Seat kon de schade beperkt houden tot een kleine elf procent naar 43.000 stuks, waarmee dit merk dit jaar tot en met juli nog altijd 34 procent meer auto’s aan de klanten leverde dan een jaar geleden. Bij Audi bleef de daling in de afgelopen maand beperkt tot net negen procent met 146.800 stuks, terwijl Porsche met 25.300 auto’s net zeven procent minder afleverde.

De Volkswagen Groep geeft in het maandbericht verder geen toelichting, maar aan te nemen valt dat de problemen met de afleveringen terug te voeren zijn op het tekort aan halfgeleiders. Verder is het wel zo dat de vrachtwagenmerken MAN en Scania daar minder last van lijken te hebben.  Die leverden meer of vrijwel net zo veel voertuigen af als in juli vorig jaar.

Volkswagen Groep levert wereldwijd 19 procent minder auto’s af in maand juli - Automobielmanagement.nl

Volkswagen Groep levert wereldwijd 19 procent minder auto’s af in maand juli

De Volkswagen Groep heeft in juli wereldwijd 720.200 voertuigen aan klanten weten af te leveren.  Dat is bijna 19 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Over de eerste zeven maanden van dit jaar staat de stand daarmee op 5.6698.400 voertuigen, wat nog altijd 19,2 procent meer is dan in de eerste zeven maanden van 2020.

De grootste klap zit bij Skoda, dat met 75.000 stuks in juli 31 procent minder auto’s afleverde dan vorig jaar. Over de eerste zeven maanden is de groei bij Skoda daarmee ook teruggelopen naar 10 procent. Bij het merk Volkswagen liepen de afleveringen met bijna 22 procent terug naar 379.200.

Seat kon de schade beperkt houden tot een kleine elf procent naar 43.000 stuks, waarmee dit merk dit jaar tot en met juli nog altijd 34 procent meer auto’s aan de klanten leverde dan een jaar geleden. Bij Audi bleef de daling in de afgelopen maand beperkt tot net negen procent met 146.800 stuks, terwijl Porsche met 25.300 auto’s net zeven procent minder afleverde.

De Volkswagen Groep geeft in het maandbericht verder geen toelichting, maar aan te nemen valt dat de problemen met de afleveringen terug te voeren zijn op het tekort aan halfgeleiders. Verder is het wel zo dat de vrachtwagenmerken MAN en Scania daar minder last van lijken te hebben.  Die leverden meer of vrijwel net zo veel voertuigen af als in juli vorig jaar.