Mitsubishi vertrokken uit België

Buy Buy Mitsubishi. Met die slogan heeft het Japanse merk haar vertrek uit België aangekondigd. Mitsubishi verkoopt er geen nieuwe auto’s meer terwijl de voorraad op de website ook niets meer vermeldt. Die website wijst nu alleen nog de weg naar reparateurs. In Nederland blijft Mitsubishi wel actief.

Het vertrek van Mitsubishi uit België – en Luxemburg – is bevestigd door importeur en dealer Beherman Group. Dat bedrijf deed sinds 2012 de zaken voor het Japanse merk via een netwerk van 43 dealers. In de eerste zes maanden van dit jaar wisten die nog 1.012 nieuwe Mitsubishi’s te verkopen, wat mede te danken was aan de grote kortingen. Mitsubishi, de kleinste partner in de alliantie met Renault en Nissan, kondigde eerder aan geen nieuwe modellen meer voor de Europese markt te ontwikkelen maar kwam daar korte tijd later op terug. In een aantal landen is de nieuwe Eclipse Cross ook in de verkoop gekomen.

Nederland

In Nederland is de site van Mitsubishi Motor Sales nog volop in de lucht met alle beschikbare modellen. General Manager Marketing & PR Willem Jan Oosterveld bevestigt dat Mitsubishi in Nederland blijft: “Mitsubishi Motors heeft al meermaals aangegeven dat Nederland één van de landen in Europa is waar het merk gewoon actief blijft en in 2023 nieuwe modellen zal introduceren. Ook tijdens de introductie van de Eclipse Cross PHEV in april van dit jaar hebben wij dat duidelijk aangegeven.”

Lees ook:
Roland van Banning aan het roer bij Mitsubishi Motor Sales Nederland

Mitsubishi vertrokken uit België - Automobielmanagement.nl

Mitsubishi vertrokken uit België

Buy Buy Mitsubishi. Met die slogan heeft het Japanse merk haar vertrek uit België aangekondigd. Mitsubishi verkoopt er geen nieuwe auto’s meer terwijl de voorraad op de website ook niets meer vermeldt. Die website wijst nu alleen nog de weg naar reparateurs. In Nederland blijft Mitsubishi wel actief.

Het vertrek van Mitsubishi uit België – en Luxemburg – is bevestigd door importeur en dealer Beherman Group. Dat bedrijf deed sinds 2012 de zaken voor het Japanse merk via een netwerk van 43 dealers. In de eerste zes maanden van dit jaar wisten die nog 1.012 nieuwe Mitsubishi’s te verkopen, wat mede te danken was aan de grote kortingen. Mitsubishi, de kleinste partner in de alliantie met Renault en Nissan, kondigde eerder aan geen nieuwe modellen meer voor de Europese markt te ontwikkelen maar kwam daar korte tijd later op terug. In een aantal landen is de nieuwe Eclipse Cross ook in de verkoop gekomen.

Nederland

In Nederland is de site van Mitsubishi Motor Sales nog volop in de lucht met alle beschikbare modellen. General Manager Marketing & PR Willem Jan Oosterveld bevestigt dat Mitsubishi in Nederland blijft: “Mitsubishi Motors heeft al meermaals aangegeven dat Nederland één van de landen in Europa is waar het merk gewoon actief blijft en in 2023 nieuwe modellen zal introduceren. Ook tijdens de introductie van de Eclipse Cross PHEV in april van dit jaar hebben wij dat duidelijk aangegeven.”

Lees ook:
Roland van Banning aan het roer bij Mitsubishi Motor Sales Nederland