De vernieuwing van de fabriek vormt een belangrijk onderdeel van de plannen van Ford om in de toekomst alleen nog elektrische voertuigen te produceren. De grote uitdaging van het project is dat het nieuwe gebouw – dat 26 meter hoog, 25 meter breed en 100 meter lang is – moet komen te staan op een reeds dichtbebouwd terrein waar al sinds 1931 auto’s worden gemaakt. Het nieuwe gebouw zal een van de voornaamste wegen op de locatie overspannen.

Uitstootvrij

Ford kondigde eerder al aan dat medio 2026 honderd procent van zijn personenautoaanbod in Europa in staat is om uitstootvrij te rijden. Dit betekent dat het volledige personenautoaanbod elektrisch of plug-in hybride zal zijn. In 2030 zal het complete personenautoaanbod volledig elektrisch zijn. De bouw van het Cologne Electrification Center vergt een investering van zo’n 822 miljoen euro. De nieuwe faciliteit is eind juli 2022 klaar, waarna wordt begonnen met de installatie van de productieapparatuur.

Lees ook:
Ford: in 2030 alleen nog maar elektrische auto’s

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding