Tot de overnamekandidaten behoren busfabrikant Edison Motors, bouw- en scheepvaartbedrijf SM Group, het Amerikaanse Cardinal One Motors en de eveneens Amerikaanse auto-importeur HAAH Automotive Holdings die als belangrijkste kandidaat wordt gezien. De bewindvoerder bekijkt alle plannen deze maand en wil in september gaan praten met een ‘preferred bidder’.

Europa

SsangYong heeft ook meegedeeld dat het in de eerste helft van dit jaar 48.229 nieuwe auto’s wist te verkopen, 15 procent minder dan in dezelfde periode in 2020. Het nettoverlies daalde wel iets tot omgerekend 154 miljoen dollar. Het Zuid-Koreaanse bedrijf wil dit najaar ook in Europa de elektrische SUV Korando op de markt brengen.

Lees ook:
SsangYong wil elektrische SUV Korando e-Motion in Europa verkopen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding