Negen kandidaten voor overname SsangYong

Negen bedrijven hebben bij de bewindvoerder van het Zuid-Koreaanse SsangYong gemeld dat ze interesse hebben in de overname van die autofabrikant. SsangYong wordt verkocht door de huidige eigenaar Mahindra & Mahindra dat geen geld meer in de Koreaanse dochter wil steken.

Tot de overnamekandidaten behoren busfabrikant Edison Motors, bouw- en scheepvaartbedrijf SM Group, het Amerikaanse Cardinal One Motors en de eveneens Amerikaanse auto-importeur HAAH Automotive Holdings die als belangrijkste kandidaat wordt gezien. De bewindvoerder bekijkt alle plannen deze maand en wil in september gaan praten met een ‘preferred bidder’.

Europa

SsangYong heeft ook meegedeeld dat het in de eerste helft van dit jaar 48.229 nieuwe auto’s wist te verkopen, 15 procent minder dan in dezelfde periode in 2020. Het nettoverlies daalde wel iets tot omgerekend 154 miljoen dollar. Het Zuid-Koreaanse bedrijf wil dit najaar ook in Europa de elektrische SUV Korando op de markt brengen.

Lees ook:
SsangYong wil elektrische SUV Korando e-Motion in Europa verkopen

Negen kandidaten voor overname SsangYong - Automobielmanagement.nl

Negen kandidaten voor overname SsangYong

Negen bedrijven hebben bij de bewindvoerder van het Zuid-Koreaanse SsangYong gemeld dat ze interesse hebben in de overname van die autofabrikant. SsangYong wordt verkocht door de huidige eigenaar Mahindra & Mahindra dat geen geld meer in de Koreaanse dochter wil steken.

Tot de overnamekandidaten behoren busfabrikant Edison Motors, bouw- en scheepvaartbedrijf SM Group, het Amerikaanse Cardinal One Motors en de eveneens Amerikaanse auto-importeur HAAH Automotive Holdings die als belangrijkste kandidaat wordt gezien. De bewindvoerder bekijkt alle plannen deze maand en wil in september gaan praten met een ‘preferred bidder’.

Europa

SsangYong heeft ook meegedeeld dat het in de eerste helft van dit jaar 48.229 nieuwe auto’s wist te verkopen, 15 procent minder dan in dezelfde periode in 2020. Het nettoverlies daalde wel iets tot omgerekend 154 miljoen dollar. Het Zuid-Koreaanse bedrijf wil dit najaar ook in Europa de elektrische SUV Korando op de markt brengen.

Lees ook:
SsangYong wil elektrische SUV Korando e-Motion in Europa verkopen