Ford wil de productie van de F-150 Lightning volgend jaar langzaam op gang brengen met 15.000 stuks om kinderziektes door een al te snelle productie te vermijden. Dat aantal moet echter daarna in snel tempo opgevoerd worden naar 55.000 in 2023 en zeker 80.000 in het jaar daarop.

Chiptekort

Ford hoopt tegen die tijd geen belemmeringen meer te ondervinden van het huidige chiptekort en problemen rond andere materialen. Vanaf 2025 denkt Ford zo’n 160.000 elektrische pick-ups per jaar weg te kunnen zetten. De chipproblemen noodzaakten Ford eerder duizenden ‘normale’ nieuwe F-150’s voorlopig te parkeren totdat er weer voldoende halfgeleiders geleverd worden om ze af te bouwen.

Lees ook:
Ford bouwt fabriek in Keulen om tot Electrification Center

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding