Ook werkt het bedrijf aan een systeem waarmee de batterijen van de voertuigen omgeruild kunnen worden voor opgeladen nieuwe.

Overname

Next.e.Go Mobile is – toen nog zonder ‘Next’ – in 2015 opgericht door Günter Schuh die ook aan de wieg heeft gestaan van de elektrische bestelwagen Streetscooter. De in Aken gevestigde EV-fabrikant moest vorig jaar faillissement aanvragen en is toen overgenomen door ND Industrial Investments van de Nederlandse ondernemer Nazif Destani. Bij die gelegenheid werd Schuh ook uit de directie gezet.

Ambitie

Eerder deze zomer werd de productie van het eerste model, de e.Go Life Next hervat met als doel dit jaar nog 500 autootjes te bouwen. Het bedrijf heeft de ambitie ook autofabrieken neer te zetten in Bulgarije en in Mexico. Next.e.Go Mobile gaat er daarbij prat op dat het de auto’s kan bouwen in relatief kleine vestigingen die snel en flexibel op de marktvraag kunnen reageren.