Volvo noemt vraag naar auto’s ‘erg robuust’

De vraag naar producten van Volvo Cars blijft erg robuust. Dat Volvo Cars momenteel niet aan die vraag kan voldoen ligt aan het chiptekort, meldt het bedrijf. Dat dwong het Zweedse merk tot productie-onderbrekingen in Zweden, België, China en de Verenigde Staten. Sinds half juli is de situatie verergerd door fabriekssluitingen bij leveranciers in Zuid-Oost Azië vanwege corona-uitbraken.

Door die ontwikkelingen verkocht Volvo Cars in augustus met 45.786 exemplaren 10,6 procent minder auto’s dan een jaar eerder. Over acht maanden gezien komen de verkopen met 483.426 stuks nog wel ruim 26 procent hoger uit. “Volvo Cars blijft de situatie in de gaten houden en verwacht op dit moment dat het voor de tweede helft van 2021 moeilijk zal worden om hetzelfde volumeniveau te halen als in dezelfde periode in 2020. Dat zal gevolgen hebben voor de omzet en winst maar de verwachting voor heel 2021 blijft staan,’’ tekent het bedrijf aan in het maandoverzicht.

China

Volvo leed op de belangrijkste markt China een omzetdaling van ruim 17 procent. Dat land was met 13.112 stuks wel goed voor 28 procent van de wereldwijde afzet. In Noord-Amerika werden 10.686 auto’s verkocht, drie procent meer dan een jaar eerder waarbij de grote XC90 het best verkochte model is. Europa laat een daling met ruim 25 procent zien naar 13.052 stuks wat in augustus dus minder was dan wat Volvo Cars verkocht in China.

Lees ook:
Volvo: ‘Hergebruik van oude EV-batterijen is een must’

Volvo noemt vraag naar auto’s ‘erg robuust’ - Automobielmanagement.nl

Volvo noemt vraag naar auto’s ‘erg robuust’

De vraag naar producten van Volvo Cars blijft erg robuust. Dat Volvo Cars momenteel niet aan die vraag kan voldoen ligt aan het chiptekort, meldt het bedrijf. Dat dwong het Zweedse merk tot productie-onderbrekingen in Zweden, België, China en de Verenigde Staten. Sinds half juli is de situatie verergerd door fabriekssluitingen bij leveranciers in Zuid-Oost Azië vanwege corona-uitbraken.

Door die ontwikkelingen verkocht Volvo Cars in augustus met 45.786 exemplaren 10,6 procent minder auto’s dan een jaar eerder. Over acht maanden gezien komen de verkopen met 483.426 stuks nog wel ruim 26 procent hoger uit. “Volvo Cars blijft de situatie in de gaten houden en verwacht op dit moment dat het voor de tweede helft van 2021 moeilijk zal worden om hetzelfde volumeniveau te halen als in dezelfde periode in 2020. Dat zal gevolgen hebben voor de omzet en winst maar de verwachting voor heel 2021 blijft staan,’’ tekent het bedrijf aan in het maandoverzicht.

China

Volvo leed op de belangrijkste markt China een omzetdaling van ruim 17 procent. Dat land was met 13.112 stuks wel goed voor 28 procent van de wereldwijde afzet. In Noord-Amerika werden 10.686 auto’s verkocht, drie procent meer dan een jaar eerder waarbij de grote XC90 het best verkochte model is. Europa laat een daling met ruim 25 procent zien naar 13.052 stuks wat in augustus dus minder was dan wat Volvo Cars verkocht in China.

Lees ook:
Volvo: ‘Hergebruik van oude EV-batterijen is een must’