Britse markt haalt verkoopdoel elektrische auto’s niet

De verkoop van elektrische auto’s in Groot-Brittannië zit weliswaar flink in de lift, toch is het niet voldoende om het door de regering gestelde doel van 100 procent EV in 2030 te halen. Daarvoor zou het aandeel EV’s in de nieuwverkopen dit jaar rond de elf procent moeten liggen terwijl dat momenteel niet verder komt dan 8,4 procent.

Het aantal mensen dat wel van plan is elektrisch te gaan rijden daalde van 51 naar 40 procent terwijl het aantal personen dat juist niet overweegt een EV te kopen steeg van 49 naar 60 procent.Nissan (2021)

Op weg naar net-zero zou in 2026 54 procent van de nieuwe auto’s elektrisch aangedreven moeten zijn maar dat lijkt op grond van de huidige ontwikkelingen onhaalbaar. Dat meldt de Britse tak van Auto Trader op basis van de recente marktcijfers. “De uitdaging wordt zelfs nog groter nu we in de komende vijf jaar een verzevenvoudiging moeten realiseren om weer op het goede spoor te komen.’’

Niet van plan

Op de Auto Trader site is één van de zeven advertenties nu voor een elektrisch voertuig. Een jaar geleden was dat nog minder dan vier procent. Bijna 20 procent van de bezoekers kijkt ook naar een elektrische auto als mogelijke optie. “Maar die grote belangstelling verbloemt het feit dat drie op de vier van die kopers niet echt van plan zijn elektrisch te gaan rijden. De conversiegraad van een elektrische zoektocht naar contact opnemen met een retailer ligt slechts half zo hoog als bij auto’s met een verbrandingsmotor. Nieuwsgierigheid en belangstelling moeten zich nog steeds vertalen in verkopen.’’

Lees ook:
Shell wil 50.000 laadpunten aanleggen in Groot-Brittannië

Britse markt haalt verkoopdoel elektrische auto’s niet - Automobielmanagement.nl

Britse markt haalt verkoopdoel elektrische auto’s niet

De verkoop van elektrische auto’s in Groot-Brittannië zit weliswaar flink in de lift, toch is het niet voldoende om het door de regering gestelde doel van 100 procent EV in 2030 te halen. Daarvoor zou het aandeel EV’s in de nieuwverkopen dit jaar rond de elf procent moeten liggen terwijl dat momenteel niet verder komt dan 8,4 procent.

Het aantal mensen dat wel van plan is elektrisch te gaan rijden daalde van 51 naar 40 procent terwijl het aantal personen dat juist niet overweegt een EV te kopen steeg van 49 naar 60 procent.Nissan (2021)

Op weg naar net-zero zou in 2026 54 procent van de nieuwe auto’s elektrisch aangedreven moeten zijn maar dat lijkt op grond van de huidige ontwikkelingen onhaalbaar. Dat meldt de Britse tak van Auto Trader op basis van de recente marktcijfers. “De uitdaging wordt zelfs nog groter nu we in de komende vijf jaar een verzevenvoudiging moeten realiseren om weer op het goede spoor te komen.’’

Niet van plan

Op de Auto Trader site is één van de zeven advertenties nu voor een elektrisch voertuig. Een jaar geleden was dat nog minder dan vier procent. Bijna 20 procent van de bezoekers kijkt ook naar een elektrische auto als mogelijke optie. “Maar die grote belangstelling verbloemt het feit dat drie op de vier van die kopers niet echt van plan zijn elektrisch te gaan rijden. De conversiegraad van een elektrische zoektocht naar contact opnemen met een retailer ligt slechts half zo hoog als bij auto’s met een verbrandingsmotor. Nieuwsgierigheid en belangstelling moeten zich nog steeds vertalen in verkopen.’’

Lees ook:
Shell wil 50.000 laadpunten aanleggen in Groot-Brittannië