Op weg naar net-zero zou in 2026 54 procent van de nieuwe auto’s elektrisch aangedreven moeten zijn maar dat lijkt op grond van de huidige ontwikkelingen onhaalbaar. Dat meldt de Britse tak van Auto Trader op basis van de recente marktcijfers. “De uitdaging wordt zelfs nog groter nu we in de komende vijf jaar een verzevenvoudiging moeten realiseren om weer op het goede spoor te komen.’’

Niet van plan

Op de Auto Trader site is één van de zeven advertenties nu voor een elektrisch voertuig. Een jaar geleden was dat nog minder dan vier procent. Bijna 20 procent van de bezoekers kijkt ook naar een elektrische auto als mogelijke optie. “Maar die grote belangstelling verbloemt het feit dat drie op de vier van die kopers niet echt van plan zijn elektrisch te gaan rijden. De conversiegraad van een elektrische zoektocht naar contact opnemen met een retailer ligt slechts half zo hoog als bij auto’s met een verbrandingsmotor. Nieuwsgierigheid en belangstelling moeten zich nog steeds vertalen in verkopen.’’

Lees ook:
Shell wil 50.000 laadpunten aanleggen in Groot-Brittannië

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding