Ford investeert 11,4 miljard dollar in productie elektrische auto’s

Ford is van plan 11,4 miljard dollar (ruim 9,7 miljard euro) te investeren in de productie van elektrische voertuigen. De autofabrikant gaat hiervoor vier nieuwe fabrieken bouwen die tegen 2025 11.000 nieuwe banen opleveren. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt.

Samen met zijn Zuid-Koreaanse partner SK Innovation gaat Ford de fabrieken bouwen in Kentucky en Tennessee, waar een ‘Blue Oval City’ moet verrijzen. Ford zal 7 miljard dollar investeren, een deel van een investering van 30 miljard dollar die vorig voorjaar al werd aangekondigd. SK Innovation zal de rest bijpassen.

Voortrekkersrol

Ford maakte duidelijk dat het gaat om het ‘grootste, meest geavanceerde en meest efficiënte autoproductiecomplex in zijn 118-jarige geschiedenis’. Daarmee denkt de autoproducent een voortrekkersrol te gaan spelen bij de verschuiving van het land naar elektrische voertuigen. In de verklaring staat: ‘Deze investering ondersteunt de langetermijndoelstelling van het bedrijf om een duurzaam Amerikaans productie-ecosysteem te creëren en de voortgang naar het bereiken van CO2-neutraliteit te versnellen, ondersteund door wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen in overeenstemming met het klimaatakkoord van Parijs.’

Het bedrijf verwacht dat in 2030 tussen de 40 en 50 procent van zijn wereldwijde voertuigen volledig elektrisch zal zijn, aldus de verklaring.

Lees ook:
Ford breidt productie F-150 Lightning uit

Ford investeert 11,4 miljard dollar in productie elektrische auto’s - Automobielmanagement.nl

Ford investeert 11,4 miljard dollar in productie elektrische auto’s

Ford is van plan 11,4 miljard dollar (ruim 9,7 miljard euro) te investeren in de productie van elektrische voertuigen. De autofabrikant gaat hiervoor vier nieuwe fabrieken bouwen die tegen 2025 11.000 nieuwe banen opleveren. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt.

Samen met zijn Zuid-Koreaanse partner SK Innovation gaat Ford de fabrieken bouwen in Kentucky en Tennessee, waar een ‘Blue Oval City’ moet verrijzen. Ford zal 7 miljard dollar investeren, een deel van een investering van 30 miljard dollar die vorig voorjaar al werd aangekondigd. SK Innovation zal de rest bijpassen.

Voortrekkersrol

Ford maakte duidelijk dat het gaat om het ‘grootste, meest geavanceerde en meest efficiënte autoproductiecomplex in zijn 118-jarige geschiedenis’. Daarmee denkt de autoproducent een voortrekkersrol te gaan spelen bij de verschuiving van het land naar elektrische voertuigen. In de verklaring staat: ‘Deze investering ondersteunt de langetermijndoelstelling van het bedrijf om een duurzaam Amerikaans productie-ecosysteem te creëren en de voortgang naar het bereiken van CO2-neutraliteit te versnellen, ondersteund door wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen in overeenstemming met het klimaatakkoord van Parijs.’

Het bedrijf verwacht dat in 2030 tussen de 40 en 50 procent van zijn wereldwijde voertuigen volledig elektrisch zal zijn, aldus de verklaring.

Lees ook:
Ford breidt productie F-150 Lightning uit