Polestar bij beursgang 20 miljard dollar waard

Polestar krijgt een notering aan de Amerikaanse techbeurs Nasdaq. De Zweeds/Chinese fabrikant van elektrische auto’s krijgt daarbij een initiële beurswaarde van 20 miljard dollar. Polestar wordt ‘overgenomen’ door een zogenaamde Special Purpose Acquisition Company ofwel Spac van de investeerders Gores en Guggenheim.

Een dergelijke constructie maakt een beursgang eenvoudiger en daardoor sneller dan de normale procedure. Gores Guggenheim investeert via de transactie ook ongeveer 800 miljoen dollar in Polestar. Filmster en klimaatactivist Leonardo DiCaprio houdt een belang in het bedrijf net als de meeste andere bestaande aandeelhouders.

Volvo

Polestar is in 2017 opgericht door Volvo Cars en het Chinese moederbedrijf Zhejiang Geely Holding. “Polestar heeft zwaar geleund op het industriële erfgoed, de kennis en marktinfrastructuur van Volvo Cars,’’ geeft het bedrijf zelf toe. Momenteel zijn er twee modellen op de weg, de Polestar 1 en 2, maar daar moeten er de komende twee jaar nog zeker drie bij komen waaronder een SUV die voor 2022 op de agenda staat. Dat moet een periode van sterke groei inluiden.

290.000

Polestar verkocht vorig jaar wereldwijd rond de 10.000 voertuigen en mikt op een afzet van 290.000 in 2025. In ons land werden in de eerste acht maanden van dit jaar 601 auto’s verkocht waarvan 604 Polestar’s 2. In 2020 ging het om niet meer dan 43 exemplaren maar dat komt doordat het merk pas laat in het jaar op de Nederlandse markt werd geïntroduceerd.

Lees ook:
Polestar breidt aantal vestigingen verder uit

Polestar bij beursgang 20 miljard dollar waard - Automobielmanagement.nl

Polestar bij beursgang 20 miljard dollar waard

Polestar krijgt een notering aan de Amerikaanse techbeurs Nasdaq. De Zweeds/Chinese fabrikant van elektrische auto’s krijgt daarbij een initiële beurswaarde van 20 miljard dollar. Polestar wordt ‘overgenomen’ door een zogenaamde Special Purpose Acquisition Company ofwel Spac van de investeerders Gores en Guggenheim.

Een dergelijke constructie maakt een beursgang eenvoudiger en daardoor sneller dan de normale procedure. Gores Guggenheim investeert via de transactie ook ongeveer 800 miljoen dollar in Polestar. Filmster en klimaatactivist Leonardo DiCaprio houdt een belang in het bedrijf net als de meeste andere bestaande aandeelhouders.

Volvo

Polestar is in 2017 opgericht door Volvo Cars en het Chinese moederbedrijf Zhejiang Geely Holding. “Polestar heeft zwaar geleund op het industriële erfgoed, de kennis en marktinfrastructuur van Volvo Cars,’’ geeft het bedrijf zelf toe. Momenteel zijn er twee modellen op de weg, de Polestar 1 en 2, maar daar moeten er de komende twee jaar nog zeker drie bij komen waaronder een SUV die voor 2022 op de agenda staat. Dat moet een periode van sterke groei inluiden.

290.000

Polestar verkocht vorig jaar wereldwijd rond de 10.000 voertuigen en mikt op een afzet van 290.000 in 2025. In ons land werden in de eerste acht maanden van dit jaar 601 auto’s verkocht waarvan 604 Polestar’s 2. In 2020 ging het om niet meer dan 43 exemplaren maar dat komt doordat het merk pas laat in het jaar op de Nederlandse markt werd geïntroduceerd.

Lees ook:
Polestar breidt aantal vestigingen verder uit