CEO Wayne Griffiths: “Onze eerste 100 procent elektrische model produceren in de grootste EV fabriek in Europa levert waardevolle lessen op op weg naar het bouwen van elektrische auto’s in Martorell vanaf 2025.’’

Elektrisch offensief

Cupra kondigde tijdens de recente IAA in München een elektrisch offensief aan met de ambitie om in 2030 een vol-elektrisch merk te worden. De Born zal verder geïntroduceerd worden tijdens de Autoshow van Barcelona die deze donderdag van start gaan. Het model moet een sleutelrol spelen in de internationale expansie van het dochtermerk van Seat. Griffiths: “De Cupra Born is de impuls voor onze transformatie. Onze ambitie is om in Spanje meer dan 500.000 elektrische stadsauto’s per jaar te bouwen voor verschillende merken van de VW Groep.”

De volledig voor EV’s omgebouwde fabriek in Zwickau heeft een capaciteit van 1.400 auto’s per dag ofwel 330.000 per jaar. Behalve de Cupra Born worden er ook de Volkswagen ID.3, de Volkswagen ID.4, de Audi Q4 e-tron en de Audi Q4 Sportback e-tron gebouwd.

Lees ook:
Cupra opent City Garage in München en Milaan

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding