Een woordvoerder van Opel spreekt van een buitengewone situatie door de chiptekorten, waardoor de productie moet worden aangepast. In Eisenach werken circa 1300 werknemers, die met verlof worden gestuurd. De medewerkers, die nu afhankelijk zijn van de productie van één automodel, vragen al langer om uitbreiding van de productie met een ander model uit de Stellantis-stal.

Peugeot-fabriek

Productie van de Grandland, inclusief de hybride versie, moet begin 2022 weer op gang komen ‘als de logistieke keten het toelaat’, aldus de woordvoerder. Sluiting van de fabriek betekent overigens niet dat de Grandland helemaal niet meer geproduceerd wordt, want productie in de voormalige Peugeot-fabriek in het Franse Sochaux gaat gewoon door. De auto kan ook nog steeds besteld worden.

De locatie in Eisenach moest in augustus het werk ook al onderbreken door de tekorten aan halfgeleiders. Ook andere grote Duitse autoproducenten waaronder Volkswagen en Daimler hebben productielijnen moeten stilleggen vanwege die tekorten.

Lees ook:
Duitse autoindustrie waarschuwt voor aanhoudende chiptekorten

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding