Mitsubishi heeft eerder dit jaar laten weten dat het zich vooral gaat concentreren op Zuid-Oost Azië. Dat volgt uit een strategische bijstelling van de alliantie met Renault en Nissan. In dat kader werden in augustus ook de activiteiten in België beëindigd.

SsangYong

In Groot-Brittannië heeft Mitsubishi nog geprobeerd om samen te werken met SsangYong maar dat is op niets uitgelopen. Wel is het zo dat veel Mitsubishi dealer daar konden overstappen op SsangYong. Dat Zuid-Koreaanse bedrijf heeft, ondanks grote financiële problemen, al laten weten dit najaar met een nieuw model naar Europa te komen.

Nederland

In eerste instantie werd meegedeeld dat Mitsubishi in het geheel geen nieuwe modellen meer zou introduceren in Europa maar dat is later bijgesteld. Het Japanse merk blijft in ieder geval aanwezig in ons land en ook in Duitsland. In de afgelopen maand wist Mitsubishi in ons land 311 nieuwe auto’s te registreren terwijl dat er een jaar eerder 265 waren.

Lees ook:
Mitsubishi gaat gewoon door in Nederland

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding