Met die woorden laat het luxe merk van de BMW Groep als volgende autofabrikant weten dat er na 2030 geen auto’s met verbrandingsmotoren meer zullen worden gebouwd of verkocht. De eerste elektrische limousine moet onder de naam Spectre al in het vierde kwartaal van 2023 op de markt komen. Die elektrische Rolls’en worden eerst wel onderworpen aan 2,5 miljoen kilometer testen in alle uithoeken van de wereld, een simulatie van 400 jaar gebruik.

Mijlpaal

Müller-Ötvös: ‘’Vandaag is de belangrijkste dag in de geschiedenis van Rolls-Royce Motor Cars sinds 4 mei 1904. Op die dag ontmoeten de oprichters Charles Rolls en Sir Henry Royce elkaar voor het eerst waarbij ze afspraken dat ze ‘de beste auto in de wereld’ wilden creëren. Met de meest geavanceerde technologie die toen beschikbaar was en door hun opmerkelijke technische geesten in te zetten, verhieven deze twee pioniers auto’s met interne verbrandingsmotoren al vroeg van lawaaiige, oncomfortabele en primitieve transportmiddelen tot een nieuwe benchmark voor distinctie. Vandaag, 117 jaar later, kondig ik met trots aan dat Rolls-Royce begint met het testen op de weg van een buitengewoon nieuw product dat de wereldwijde all-electric autorevolutie op een hoger niveau brengt en het eerste en beste super-luxe product van dit type zal creëren.’’