Autoshow Genève gaat voor derde jaar op rij niet door

De internationale autoshow van Genève gaat volgend jaar februari voor de derde keer op rij niet door vanwege de coronacrisis. De autosalon in de Zwitserse stad behoort tot de belangrijkste ter wereld. Volgens een woordvoerder van de Geneva International Motor Show zijn er te weinig aanmeldingen van deelnemers vanwege het virus. Ook hebben autobedrijven te kampen met chiptekorten die hun volle aandacht vereisen.

De autosalon is al meer dan honderd jaar oud. Samen met de autoshow IAA in Duitsland en de autotentoonstellingen in het Japanse Tokio en het Amerikaanse Detroit is die van Genève de grootste ter wereld voor autobedrijven om nieuwe modellen en technologie te tonen. Maar in 2020 en 2021 werd de show afgeblazen vanwege het coronavirus en de reisbeperkingen waardoor deelnemers, journalisten en bezoekers niet konden komen.

De organisator van de autosalon zegt dat het risico op corona groot is voor een dergelijk omvangrijk indoor evenement. Veel deelnemers willen daarom niet komen. De show wordt nu uitgesteld tot 2023.

Autoshow Genève gaat voor derde jaar op rij niet door - Automobielmanagement.nl

Autoshow Genève gaat voor derde jaar op rij niet door

De internationale autoshow van Genève gaat volgend jaar februari voor de derde keer op rij niet door vanwege de coronacrisis. De autosalon in de Zwitserse stad behoort tot de belangrijkste ter wereld. Volgens een woordvoerder van de Geneva International Motor Show zijn er te weinig aanmeldingen van deelnemers vanwege het virus. Ook hebben autobedrijven te kampen met chiptekorten die hun volle aandacht vereisen.

De autosalon is al meer dan honderd jaar oud. Samen met de autoshow IAA in Duitsland en de autotentoonstellingen in het Japanse Tokio en het Amerikaanse Detroit is die van Genève de grootste ter wereld voor autobedrijven om nieuwe modellen en technologie te tonen. Maar in 2020 en 2021 werd de show afgeblazen vanwege het coronavirus en de reisbeperkingen waardoor deelnemers, journalisten en bezoekers niet konden komen.

De organisator van de autosalon zegt dat het risico op corona groot is voor een dergelijk omvangrijk indoor evenement. Veel deelnemers willen daarom niet komen. De show wordt nu uitgesteld tot 2023.