Volgens woordvoerder Chen Shihua van de China Association of Automobile Manufacturers CAAM zijn de chipproblemen in China wel langzamerhand minder aan het worden. CAAM verwacht dan ook dat de productie in dit laatste kwartaal van het jaar weer in de buurt van een meer normaal niveau zal kunnen komen.

Elektrisch

Net als in de meeste andere landen doen EV’s het een stuk beter dan de rest van de automarkt. Hiervan werden er in september in China 357.000 verkocht, dubbel zo veel als in dezelfde maand vorig jaar. Tesla heeft meegedeeld dat het 56.006 in haar Chinese fabriek gebouwde Model’s 3 en Model’s Y heeft verkocht, het hoogste aantal sinds de productie in Shanghai op gang werd gebracht. Verder verkochten Nio, Xpeng maar ook Volkswagen de afgelopen maand meer dan 10.000 nieuwe elektrische auto’s aan Chinezen.

Lees ook:
Great Wall Motors wil Nissan-fabriek in Barcelona overnemen