In het derde kwartaal produceerde Renault volgens eigen ramingen ongeveer 170.000 minder auto’s dan het geval zou zijn zonder tekorten. Mede daardoor verkocht het concern ruim een vijfde minder wagens dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal verkochte auto’s van merken als Renault, Dacia en Lada bleef steken op iets meer dan 599.000.

Duurdere modellen

Door vooral duurdere modellen te verkopen wist Renault het verlies aan omzet te beperken. De totale inkomsten daalden met 13 procent tot 9 miljard euro. Exacte cijfers over de winst maakte het bedrijf niet bekend bij zijn kwartaalbericht. Om de winstgevendheid op peil te houden, heeft Renault ook verder in de kosten gesneden, zei financieel topvrouw Clotilde Delbos.

Lees ook:
Ruim 2.000 banen weg bij Renault in Frankrijk

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding