Winst Volkswagen 12 procent lager door chiptekort  

Het wereldwijde chiptekort heeft een duidelijke impact op de financiële resultaten van Volkswagen. De onderneming meldde een daling van het operationele resultaat met 12 procent. In een verklaring legde Volkswagen een direct verband met de knelpunten op het gebied van halfgeleiders.

Het bedrijfsresultaat, de winst voor aftrek van posten zoals belastingen, rente en afschrijvingen, kwam uit op 2,8 miljard euro. Dat was minder dan in het eerste en in het tweede kwartaal van dit jaar, en ook minder dan een jaar eerder toen de autoproducent vanwege de coronapandemie toch al een zwak kwartaal doormaakte. Volkswagen liet bij deze resultaten eenmalige posten buiten beschouwing.

Iets beter

De omzet van Volkswagen daalde op jaarbasis met dik 4 procent tot 56,9 miljard euro. Daarmee presteerde Volkswagen wel iets beter dan waar kenners in doorsnee op hadden gerekend. Het aantal leveringen aan klanten zal verder wat lager uitvallen dan eerder voorzien. Volgens topman Herbert Diess van Volkswagen is het vooral zaak om de productiviteit te verbeteren, zei hij in een toelichting.

Lees ook:
Onrust bij Volkswagen in Wolfsburg na uitspraken Diess

Winst Volkswagen 12 procent lager door chiptekort - Automobielmanagement.nl

Winst Volkswagen 12 procent lager door chiptekort  

Het wereldwijde chiptekort heeft een duidelijke impact op de financiële resultaten van Volkswagen. De onderneming meldde een daling van het operationele resultaat met 12 procent. In een verklaring legde Volkswagen een direct verband met de knelpunten op het gebied van halfgeleiders.

Het bedrijfsresultaat, de winst voor aftrek van posten zoals belastingen, rente en afschrijvingen, kwam uit op 2,8 miljard euro. Dat was minder dan in het eerste en in het tweede kwartaal van dit jaar, en ook minder dan een jaar eerder toen de autoproducent vanwege de coronapandemie toch al een zwak kwartaal doormaakte. Volkswagen liet bij deze resultaten eenmalige posten buiten beschouwing.

Iets beter

De omzet van Volkswagen daalde op jaarbasis met dik 4 procent tot 56,9 miljard euro. Daarmee presteerde Volkswagen wel iets beter dan waar kenners in doorsnee op hadden gerekend. Het aantal leveringen aan klanten zal verder wat lager uitvallen dan eerder voorzien. Volgens topman Herbert Diess van Volkswagen is het vooral zaak om de productiviteit te verbeteren, zei hij in een toelichting.

Lees ook:
Onrust bij Volkswagen in Wolfsburg na uitspraken Diess