Toyota blijft grootste autobedrijf ter wereld

Toyota is over de eerste negen maanden van dit jaar de grootste autoleverancier ter wereld gebleven. De afstand tot de nummer twee Volkswagen Groep is opgelopen tot meer dan één miljoen auto’s zodat de Japanners zo goed als zeker ook over heel 2021 de eerste plek zullen behouden.

Toyota (2022)

Volgens cijfers van website Daily Kaban komt Toyota dit jaar tot en met september uit op 7.973.382 verkochte auto’s. Dat is 10,6 procent meer dan in dezelfde periode in 2020. Bij de Volkswagen Groep kwam het aantal afgeleverde auto’s van alle merken samen met 6.951.500 9,3 procent hoger uit. Die cijfers laten volgens de autosite ook zien dat de gevolgen van de chipcrisis bij de Duitse groep wat harder aankomen dan bij Toyota. De derde autogroep ter wereld blijft de alliantie van Renault, Nissan en Mitsubishi met 5.892.628 exemplaren, dat is 7,9 procent meer dan een jaar geleden. De rekenaars tekenen daarbij wel aan dat het moeilijk blijft om de cijfers van de alliantie bij elkaar te scharrelen omdat de drie partners op een verschillende manier rapporteren.

Stilleggen

Toyota zelf heeft in september 700.122 auto’s kunnen verkopen, 16,4 procent minder dan vorig jaar in die maand. In Japan daalde de afzet inclusief mini-voertuigjes met 36,5 procent, elders in de wereld bleef de daling beperkt tot 12 procent. Het is voor het eerst in bijna een jaar dat Toyota dalende verkoopcijfers moet melden. Verder kwam de productie in Japan met 136.700 auto’s 55 procent lager uit. Dat is niet alleen te wijten aan het chiptekort maar ook door de coronacrisis waardoor Toyota en andere Japanse autofabrikanten nog steeds regelmatig hun fabrieken stil moeten leggen.

Lees ook:
Toyota investeert 11,5 miljard euro in ontwikkeling batterijen

Toyota blijft grootste autobedrijf ter wereld - Automobielmanagement.nl

Toyota blijft grootste autobedrijf ter wereld

Toyota is over de eerste negen maanden van dit jaar de grootste autoleverancier ter wereld gebleven. De afstand tot de nummer twee Volkswagen Groep is opgelopen tot meer dan één miljoen auto’s zodat de Japanners zo goed als zeker ook over heel 2021 de eerste plek zullen behouden.

Toyota (2022)

Volgens cijfers van website Daily Kaban komt Toyota dit jaar tot en met september uit op 7.973.382 verkochte auto’s. Dat is 10,6 procent meer dan in dezelfde periode in 2020. Bij de Volkswagen Groep kwam het aantal afgeleverde auto’s van alle merken samen met 6.951.500 9,3 procent hoger uit. Die cijfers laten volgens de autosite ook zien dat de gevolgen van de chipcrisis bij de Duitse groep wat harder aankomen dan bij Toyota. De derde autogroep ter wereld blijft de alliantie van Renault, Nissan en Mitsubishi met 5.892.628 exemplaren, dat is 7,9 procent meer dan een jaar geleden. De rekenaars tekenen daarbij wel aan dat het moeilijk blijft om de cijfers van de alliantie bij elkaar te scharrelen omdat de drie partners op een verschillende manier rapporteren.

Stilleggen

Toyota zelf heeft in september 700.122 auto’s kunnen verkopen, 16,4 procent minder dan vorig jaar in die maand. In Japan daalde de afzet inclusief mini-voertuigjes met 36,5 procent, elders in de wereld bleef de daling beperkt tot 12 procent. Het is voor het eerst in bijna een jaar dat Toyota dalende verkoopcijfers moet melden. Verder kwam de productie in Japan met 136.700 auto’s 55 procent lager uit. Dat is niet alleen te wijten aan het chiptekort maar ook door de coronacrisis waardoor Toyota en andere Japanse autofabrikanten nog steeds regelmatig hun fabrieken stil moeten leggen.

Lees ook:
Toyota investeert 11,5 miljard euro in ontwikkeling batterijen