BMW trekt werkweek personeel in heel Duitsland gelijk

BMW verkort de werkweek van zijn personeel in het voormalige Oost-Duitsland van 38 uur naar 35 uur per week. Daarmee duurt deze werkweek even lang als die van BMW-medewerkers in de fabrieken in het voormalige West-Duitsland. Dat is voor het eerst sinds de val van de muur dertig jaar geleden en de Duitse hereniging.

Grote terugroepactie BMW Duitsland vanwege Takata-airbags

Volgens gegevens van de Duitse overheid werken mensen in het voormalige Oost-Duitsland in doorsnee nog altijd meer uren dan mensen uit het voormalige West-Duitsland, en krijgen ze ook minder betaald. Onduidelijk is hoe het wat betreft loonverschillen tussen de BMW-medewerkers is gesteld. BMW heeft toegezegd de werkweek in zijn fabriek in Leipzig, in het voormalige Oost-Duitsland, in drie fasen te verkorten. Tegen 2026 moet ook hier dan een 35-urige werkweek zijn. Vanwege de aanpassing wil BMW er 300 nieuwe mensen aannemen.

Volkswagen

Concurrent Volkswagen nam in mei een soortgelijke maatregel, door in zijn Oost-Duitse fabrieken een 35-urige werkweek in te voeren. Die werd daarmee ook gelijkgesteld aan de West-Duitse werkweek. Volkswagen neemt geen extra werknemers in dienst.

Lees ook:
Anne Brons wordt de nieuwe CEO van BMW Nederland

BMW trekt werkweek personeel in heel Duitsland gelijk - Automobielmanagement.nl

BMW trekt werkweek personeel in heel Duitsland gelijk

BMW verkort de werkweek van zijn personeel in het voormalige Oost-Duitsland van 38 uur naar 35 uur per week. Daarmee duurt deze werkweek even lang als die van BMW-medewerkers in de fabrieken in het voormalige West-Duitsland. Dat is voor het eerst sinds de val van de muur dertig jaar geleden en de Duitse hereniging.

Grote terugroepactie BMW Duitsland vanwege Takata-airbags

Volgens gegevens van de Duitse overheid werken mensen in het voormalige Oost-Duitsland in doorsnee nog altijd meer uren dan mensen uit het voormalige West-Duitsland, en krijgen ze ook minder betaald. Onduidelijk is hoe het wat betreft loonverschillen tussen de BMW-medewerkers is gesteld. BMW heeft toegezegd de werkweek in zijn fabriek in Leipzig, in het voormalige Oost-Duitsland, in drie fasen te verkorten. Tegen 2026 moet ook hier dan een 35-urige werkweek zijn. Vanwege de aanpassing wil BMW er 300 nieuwe mensen aannemen.

Volkswagen

Concurrent Volkswagen nam in mei een soortgelijke maatregel, door in zijn Oost-Duitse fabrieken een 35-urige werkweek in te voeren. Die werd daarmee ook gelijkgesteld aan de West-Duitse werkweek. Volkswagen neemt geen extra werknemers in dienst.

Lees ook:
Anne Brons wordt de nieuwe CEO van BMW Nederland