Als een meerderheid inderdaad voor stemt, dan zal hij zich aan die uitspraak houden, aldus Musk. Hij bezit alles bij elkaar 170,5 miljoen aandelen in zijn eigen bedrijf. Verkoop van tien procent zou bij de huidige koers zeker 21 miljard dollar opleveren, als die koers in ieder geval maandag bij de opening van de Amerikaanse beurs gestand blijft. Musk moet daar, volgens de Amerikaanse regels, dan wel belasting over betalen, iets wat bij niet-gerealiseerde koerswinst niet het geval is.

Hertz

Een paar dagen eerder zaaide Musk al verwarring over de vermeende mega-order van autoverhuurder Hertz voor 100.000 Tesla Model 3 auto’s. In antwoord op een vraag van een volger deelde de Tesla baas mee dat er nog helemaal geen contract met Hertz getekend is. Hij voegde daar aan toe dat Hertz in ieder geval de volle prijs zou moeten betalen omdat de vraag naar nieuwe Tesla’s veel groter is dan het aanbod.

Ongeoorloofd

Geruime tijd geleden kreeg de Tesla-topman van de Amerikaanse beurswaakhond SEC een forse boete omdat hij met zijn Tweets op ongeoorloofde manier de beurskoers manipuleerde. Voortaan zou hij ook zijn uitspraken – of uitbarstingen – eerst aan de eigen juristen van Tesla voor moeten leggen. Of dat bij de Tweets van de laatste dagen is gebeurd, is op zijn minst onzeker.

Lees ook:
Tesla stelt Superchargers open voor EV’s van andere merken