Rivian is pas twee maanden geleden begonnen met de productie van haar eerste bestelwagen. Voor dit jaar mikt het bedrijf op een productie van 1.025 voertuigen. Vanwege de enorme investeringen die dat vergt, heeft Rivian over de eerste jaarhelft weer een verlies geleden van een miljard dollar.

Amazon

De nieuwkomer kan wel bogen op een order voor 100.000 bestelwagens van online winkelgigant Amazon die ook een belang van 22 procent heeft en al miljarden in Rivian heeft geïnvesteerd. Amazon heeft de eerste vier jaar exclusieve rechten op de bestelwagen verworven. Bovendien heeft Rivian ook de steun van Ford dat een belang van meer dan vijf procent heeft opgebouwd. Daarnaast hebben 55.400 individuele klanten elk 1.000 dollar overgemaakt als voorschot voor een bestelde pick-up of SUV, de volgende modellen in de line-up van Rivian.

Nederland

Rivian heeft in de zomer meegedeeld dat het zo snel mogelijk ook de Europese markt wil betreden. Het Amerikaanse bedrijf zoekt een locatie voor een assemblagefabriek waarbij Nederland nadrukkelijk in beeld is. De eerste keus is het Britse Bristol maar volgens berichten gaan de onderhandelingen over een vestiging daar niet soepel.

Lees ook:
Rivian kijkt naar Nederland als locatie voor autofabriek

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding