Nissan maakt in half jaar tijd 480 miljoen euro winst

Nissan heeft in de eerste helft van haar boekjaar – tot 30 september – een operationele winst gerealiseerd van omgerekend 480 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar werd nog 2,2 miljard euro verlies geleden. De omzet kwam met 3,035 miljard euro ook 30 procent hoger uit.

Op grond van die goede resultaten heeft Nissan de verwachting voor de winst over het hele lopende boekjaar verdrievoudigd naar bijna 1,38 miljard euro. Dat is ondanks een verwachte daling van de verkopen met bijna 14 procent naar 3,8 miljoen eenheden.

Hogere verkoopprijzen

Het aantal afgeleverde auto’s kwam door het chiptekort met 1,96 miljoen weliswaar lager uit dan gepland maar Nissan kon, net als veel concurrenten, wel profiteren van hogere verkoopprijzen. Ook gingen de verkoop- en algemene kosten verder omlaag. CEO Makoto Uchida: “We hebben er vertrouwen in dat we de 2 procent operationele marge dit jaar kunnen overschrijden, wat één van de mijlpalen in ons NEXT transformatieplan is. We blijven ons doel van 5 procent marge in 2023 hard nastreven.’’

Lees ook:
De Meo sluit fusie Renault met Nissan uit

Nissan maakt in half jaar tijd 480 miljoen euro winst - Automobielmanagement.nl

Nissan maakt in half jaar tijd 480 miljoen euro winst

Nissan heeft in de eerste helft van haar boekjaar – tot 30 september – een operationele winst gerealiseerd van omgerekend 480 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar werd nog 2,2 miljard euro verlies geleden. De omzet kwam met 3,035 miljard euro ook 30 procent hoger uit.

Op grond van die goede resultaten heeft Nissan de verwachting voor de winst over het hele lopende boekjaar verdrievoudigd naar bijna 1,38 miljard euro. Dat is ondanks een verwachte daling van de verkopen met bijna 14 procent naar 3,8 miljoen eenheden.

Hogere verkoopprijzen

Het aantal afgeleverde auto’s kwam door het chiptekort met 1,96 miljoen weliswaar lager uit dan gepland maar Nissan kon, net als veel concurrenten, wel profiteren van hogere verkoopprijzen. Ook gingen de verkoop- en algemene kosten verder omlaag. CEO Makoto Uchida: “We hebben er vertrouwen in dat we de 2 procent operationele marge dit jaar kunnen overschrijden, wat één van de mijlpalen in ons NEXT transformatieplan is. We blijven ons doel van 5 procent marge in 2023 hard nastreven.’’

Lees ook:
De Meo sluit fusie Renault met Nissan uit