Dat heeft productiedirecteur Peter Kössler gezegd in een interview met de economische krant De Tijd. “Brussel heeft de transformatie van een verbrandingsmotor naar elektrisch al helemaal gemaakt. Waarover veel mensen nu praten, kan je hier succesvol in actie zien. We hebben de fabriek omgebouwd van de productie van een kleine stadswagen, de A1, naar een elektrische premium-SUV, de e-tron. Verder hebben we de batterijassemblage toegevoegd en is de hele fabriek CO2-neutraal geworden.’’

Goedkeuring

“De raad van bestuur van Audi moet de beslissing volgende week nog goedkeuren. Daarna moet ook de Volkswagen-groep zijn goedkeuring geven. Maar we zijn er allemaal van overtuigd dat het gaat lukken. De komst van een nieuw model betekent stevige verbouwingen. Op de benodigde investeringen kan ik nog geen exact bedrag plakken, maar dat zal zeker in de meerdere honderden miljoenen euro’s lopen.’’

Lees ook:
Bijna helft nieuwe Duitse auto’s is elektrisch

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding