Rivian al meer waard dan VW, Ford of General Motors

Nieuwkomer Rivian is nog geen week na de introductie op de beurs van New York al meer waard dan de Volkswagen Groep, de op één na grootste autofabrikant ter wereld. Bij de sluiting van Wall Street op vrijdag bedroeg de beurskapitalisatie van de Amerikaanse EV-fabrikant 110,8 miljard dollar terwijl de Volkswagen Groep omgerekend op 108,3 miljard dollar uitkwam.

Amazon stapt in EV-fabrikant Rivian

Rivian laat General Motors met 92 miljard en Ford met 78 miljard dollar inmiddels ver achter zich. Dat ondanks het feit dat de nieuwe beurslieveling dit jaar hooguit 1.200 auto’s denkt af te leveren terwijl GM er in de eerste drie kwartalen alleen al in de VS 446.997 wegzette. Ook in het weekend is de koers van Rivian langzaam verder gestegen.

Tesla

De grote concurrent Tesla ziet haar koers en daarmee beurswaarde verder afbrokkelen nadat Elon Musk zijn ‘belofte’ dat hij een groot pakket aandelen zou verkopen gestand lijkt te doen. Tot nu toe heeft de topman voor rond de 7 miljard dollar aan aandelen verkocht. De koers is daardoor gedaald van een hoogtepunt van 1.230 dollar naar 1.033 dollar vrijdagavond, een val van inmiddels 16 procent. De beurswaarde van Tesla blijft daarmee nog wel ruim boven de 1 biljoen dollar, een goede tien keer zo veel als die van Rivian.

Lees ook:
Rivian haalt ruim 10 miljard euro op met beursgang

Rivian al meer waard dan VW, Ford of General Motors - Automobielmanagement.nl

Rivian al meer waard dan VW, Ford of General Motors

Nieuwkomer Rivian is nog geen week na de introductie op de beurs van New York al meer waard dan de Volkswagen Groep, de op één na grootste autofabrikant ter wereld. Bij de sluiting van Wall Street op vrijdag bedroeg de beurskapitalisatie van de Amerikaanse EV-fabrikant 110,8 miljard dollar terwijl de Volkswagen Groep omgerekend op 108,3 miljard dollar uitkwam.

Amazon stapt in EV-fabrikant Rivian

Rivian laat General Motors met 92 miljard en Ford met 78 miljard dollar inmiddels ver achter zich. Dat ondanks het feit dat de nieuwe beurslieveling dit jaar hooguit 1.200 auto’s denkt af te leveren terwijl GM er in de eerste drie kwartalen alleen al in de VS 446.997 wegzette. Ook in het weekend is de koers van Rivian langzaam verder gestegen.

Tesla

De grote concurrent Tesla ziet haar koers en daarmee beurswaarde verder afbrokkelen nadat Elon Musk zijn ‘belofte’ dat hij een groot pakket aandelen zou verkopen gestand lijkt te doen. Tot nu toe heeft de topman voor rond de 7 miljard dollar aan aandelen verkocht. De koers is daardoor gedaald van een hoogtepunt van 1.230 dollar naar 1.033 dollar vrijdagavond, een val van inmiddels 16 procent. De beurswaarde van Tesla blijft daarmee nog wel ruim boven de 1 biljoen dollar, een goede tien keer zo veel als die van Rivian.

Lees ook:
Rivian haalt ruim 10 miljard euro op met beursgang