De 80-jarige oud-Democraat die in 2016 en in 2020 een gooi deed naar het presidentschap, tweette zaterdag dat ‘we moeten eisen dat de superrijken hun aandeel betalen’. Musk tweette daarop: “Ik blijf vergeten dat je nog steeds leeft” en “Wil je dat ik meer aandelen verkoop, Bernie? Zeg het maar…”.

Rijkste

Musk is volgens de miljardairsindex van Bloomberg de rijkste persoon ter wereld met een vermogen van 294 miljard dollar. Bij de verkoop van meer aandelen zou de Tesla-baas vermogenswinstbelasting moeten betalen over de opbrengst van de verkoop. Daar is in de Verenigde Staten discussie over ontstaan nadat Democraten een voorstel indienden om superrijken zwaarder te belasten door zich te richten op aandelen. Die worden gewoonlijk alleen belast als ze worden verkocht.

Poll

Musk verkocht afgelopen week in totaal voor meer dan 6 miljard euro aan aandelen Tesla. Dat deed hij na een Twitter-poll waarin hij zijn volgers vroeg of hij 10 procent van zijn belang in de autoproducent moest verkopen. Miljoenen mensen stemden in de poll. Na de poll en de verkoop van de effecten ging de koers van Tesla flink omlaag.

Lees ook:
Koers Tesla daalt met 16 procent na Tweet over aandelenverkoop