McLaren ontkent overname door Audi

McLaren ontkent met klem dat het is of wordt overgenomen door Audi. “McLaren Group is op de hoogte van berichten waarin staat dat het is verkocht aan Audi. Dat is volstrekt onjuist en McLaren probeert het verhaal verwijderd te krijgen.”

“In McLarens’ technologische strategie zijn altijd discussies en samenwerkingen gaande met relevante partijen, inclusief andere autofabrikanten. Er is echter geen wijziging in de eigendomsstructuur van de McLaren Group,’’ stelt het bedrijf in een verklaring.

Formule 1

Audi zou vooral interesse hebben in het Britse merk omdat dat aanwezig is in de Formule 1, iets wat al geruime tijd op het verlanglijstje staat van Audi en zustermerk Porsche. Maar Audi heeft op haar beurt ook ontkend dat er sprake zou zijn van een overname van McLaren. Wel laat een woordvoerder doorschemeren dat er nadrukkelijk wordt gesproken over ‘samenwerkingsideeën.’

Winst

De Britse groep is voor 56 procent in handen van het investeringsfonds van Golfstaat Bahrein. De rest behoort bij een aantal andere financiële instellingen. Recent heeft het bedrijf 200 miljoen euro opgehaald met de verkoop en terugleasen van haar iconische hoofdkwartier in Woking. Het laatste financiële bericht vermeldt dat er in de eerste helft van dit jaar 1.112 automobielen aan dealers werden geleverd terwijl dat er een jaar eerder maar 584 waren. De omzet kwam uit op rond de 425 miljoen euro, ruim het dubbele van vorig jaar. Dat leverde een brutowinst op van 112 miljoen euro vergeleken met 135 miljoen verlies in de eerste helft van 2020. Eind vorige maand werd tevens bekend dat CEO Automotive Mike Flewitt is opgestapt.

Lees ook:
McLaren verkoopt iconische hoofdkantoor

McLaren ontkent overname door Audi - Automobielmanagement.nl

McLaren ontkent overname door Audi

McLaren ontkent met klem dat het is of wordt overgenomen door Audi. “McLaren Group is op de hoogte van berichten waarin staat dat het is verkocht aan Audi. Dat is volstrekt onjuist en McLaren probeert het verhaal verwijderd te krijgen.”

“In McLarens’ technologische strategie zijn altijd discussies en samenwerkingen gaande met relevante partijen, inclusief andere autofabrikanten. Er is echter geen wijziging in de eigendomsstructuur van de McLaren Group,’’ stelt het bedrijf in een verklaring.

Formule 1

Audi zou vooral interesse hebben in het Britse merk omdat dat aanwezig is in de Formule 1, iets wat al geruime tijd op het verlanglijstje staat van Audi en zustermerk Porsche. Maar Audi heeft op haar beurt ook ontkend dat er sprake zou zijn van een overname van McLaren. Wel laat een woordvoerder doorschemeren dat er nadrukkelijk wordt gesproken over ‘samenwerkingsideeën.’

Winst

De Britse groep is voor 56 procent in handen van het investeringsfonds van Golfstaat Bahrein. De rest behoort bij een aantal andere financiële instellingen. Recent heeft het bedrijf 200 miljoen euro opgehaald met de verkoop en terugleasen van haar iconische hoofdkwartier in Woking. Het laatste financiële bericht vermeldt dat er in de eerste helft van dit jaar 1.112 automobielen aan dealers werden geleverd terwijl dat er een jaar eerder maar 584 waren. De omzet kwam uit op rond de 425 miljoen euro, ruim het dubbele van vorig jaar. Dat leverde een brutowinst op van 112 miljoen euro vergeleken met 135 miljoen verlies in de eerste helft van 2020. Eind vorige maand werd tevens bekend dat CEO Automotive Mike Flewitt is opgestapt.

Lees ook:
McLaren verkoopt iconische hoofdkantoor