Ford sluit deal met GlobalFoundries voor productie computerchips

Ford heeft een strategische samenwerking gesloten met GlobalFoundries voor de productie en verdere technologische ontwikkeling van chips in de Verenigde Staten. Doel is de levering van chips voor Ford en de Amerikaanse auto-industrie verder op te voeren.

GlobalFounderies is wereldleider op het gebied van ‘feature-rich’ halfgeleiders. Het hoofdkantoor is gevestigd in Malta, New York, terwijl de onderneming een internationale holding heeft op de Zuidas in Amsterdam. Eigenaar is echter het nationale investeringsfonds van Golfstaat Abu Dhabi.

Groeiende vraag

GlobalFoundries gaat de levering opvoeren voor de huidige modellenlijn van Ford en samen met de autofabrikant R&D doen om de groeiende vraag naar chips het hoofd te bieden. Daarnaast richt het zich op oplossingen voor ADAS (advanced driver assistance systems), batterij-managementsystemen en voor een autonome, connected en elektrische toekomst. Beide bedrijven gaan ook kijken hoe ze de productie van chips voor de auto-industrie verder kunnen opvoeren.

Nieuwe methoden

“Het is van doorslaggevend belang dat we nieuwe methoden creëren om samen te werken met leveranciers,’’ aldus CEO Jim Farley van Ford. De aankondiging past in de strategie van beide partners om innovatieve zakelijke relaties op te bouwen om het evenwicht tussen vraag en aanbod voor chips in de auto-industrie te herstellen.

Lees ook:
Ford investeert 11,4 miljard dollar in productie elektrische auto’s

Ford sluit deal met GlobalFoundries voor productie computerchips - Automobielmanagement.nl

Ford sluit deal met GlobalFoundries voor productie computerchips

Ford heeft een strategische samenwerking gesloten met GlobalFoundries voor de productie en verdere technologische ontwikkeling van chips in de Verenigde Staten. Doel is de levering van chips voor Ford en de Amerikaanse auto-industrie verder op te voeren.

GlobalFounderies is wereldleider op het gebied van ‘feature-rich’ halfgeleiders. Het hoofdkantoor is gevestigd in Malta, New York, terwijl de onderneming een internationale holding heeft op de Zuidas in Amsterdam. Eigenaar is echter het nationale investeringsfonds van Golfstaat Abu Dhabi.

Groeiende vraag

GlobalFoundries gaat de levering opvoeren voor de huidige modellenlijn van Ford en samen met de autofabrikant R&D doen om de groeiende vraag naar chips het hoofd te bieden. Daarnaast richt het zich op oplossingen voor ADAS (advanced driver assistance systems), batterij-managementsystemen en voor een autonome, connected en elektrische toekomst. Beide bedrijven gaan ook kijken hoe ze de productie van chips voor de auto-industrie verder kunnen opvoeren.

Nieuwe methoden

“Het is van doorslaggevend belang dat we nieuwe methoden creëren om samen te werken met leveranciers,’’ aldus CEO Jim Farley van Ford. De aankondiging past in de strategie van beide partners om innovatieve zakelijke relaties op te bouwen om het evenwicht tussen vraag en aanbod voor chips in de auto-industrie te herstellen.

Lees ook:
Ford investeert 11,4 miljard dollar in productie elektrische auto’s