BMW werkt bij de fabriek ook aan een nieuw trainingscentrum dat 20 miljoen dollar gaat kosten. Dat complex moet in de zomer van volgend jaar klaar zijn en zal dan een reeks klaslokalen omvatten voor zowel professionele ontwikkeling als technische trainingen. Ook is er een amfitheater dat volgens BMW ‘een uniek concept van buiten ontmoeten en werkruimte gaat bieden’.

11,4 miljard dollar

Sinds 1992 heeft de BMW Groep meer dan 11,4 miljard dollar in de Amerikaanse vestiging geïnvesteerd. De fabriek produceert er met ruim 11.000 werknemers dagelijks meer dan 1.500 auto’s waarvan twee derde wordt geëxporteerd over de hele wereld. De afgelopen zeven jaar is BMW Spartanburg daarmee in waarde uitgedrukt ook steeds de grootste exporteur van de hele Verenigde Staten geweest.

Lees ook:
BMW-directeur Stefanie Wurst: ‘Presteren kan alleen met alle kennis over onze strategie’