Audi-fabriek Brussel ligt stil wegens uitbraak corona

De Audi-fabriek in Brussel ligt tot minstens 6 december volledig stil wegens een grotere uitbraak van corona. Dat melden Belgische media op basis van informatie van vakbonden.

Run op elektrische auto’s in december

Twaalf werknemers testten maandag positief op corona, waarna de ochtendploeg dinsdag weigerde aan het werk te gaan. De fabrieksdirectie besloot daarop dat de ochtendploeg voor de rest van de week niet meer aan de slag gaat en in quarantaine moet. De middagploeg zou aanvankelijk nog tot het einde van de week zijn dienst blijven draaien. Maar dinsdagmiddag bleek dat de middagploeg niet aan het werk wilde, waardoor de fabriek direct volledig stil viel. Op zijn vroegst op 6 december wordt de productie hervat door de bijna 3.000 werknemers, legt de krant uit.

Quarantaine

De regel is dat een ploeg volledig in quarantaine gaat zodra drie of meer collega’s positief testen. Ondanks dat de middagploeg niet of nauwelijks in contact kwam met de ochtendploeg, is ook die uiteindelijk geschrapt. Dat betekent dat er door de quarantaine-periode bij Audi Brussels negen productiedagen verloren gaan, aldus De Tijd. De productie in de fabriek van Audi heeft de afgelopen maanden geregeld een kortere periode stil gelegen maar dat werd steeds veroorzaakt door het chiptekort.

Lees ook:
Audi investeert honderden miljoenen in Belgische fabriek

Audi-fabriek Brussel ligt stil wegens uitbraak corona - Automobielmanagement.nl

Audi-fabriek Brussel ligt stil wegens uitbraak corona

De Audi-fabriek in Brussel ligt tot minstens 6 december volledig stil wegens een grotere uitbraak van corona. Dat melden Belgische media op basis van informatie van vakbonden.

Run op elektrische auto’s in december

Twaalf werknemers testten maandag positief op corona, waarna de ochtendploeg dinsdag weigerde aan het werk te gaan. De fabrieksdirectie besloot daarop dat de ochtendploeg voor de rest van de week niet meer aan de slag gaat en in quarantaine moet. De middagploeg zou aanvankelijk nog tot het einde van de week zijn dienst blijven draaien. Maar dinsdagmiddag bleek dat de middagploeg niet aan het werk wilde, waardoor de fabriek direct volledig stil viel. Op zijn vroegst op 6 december wordt de productie hervat door de bijna 3.000 werknemers, legt de krant uit.

Quarantaine

De regel is dat een ploeg volledig in quarantaine gaat zodra drie of meer collega’s positief testen. Ondanks dat de middagploeg niet of nauwelijks in contact kwam met de ochtendploeg, is ook die uiteindelijk geschrapt. Dat betekent dat er door de quarantaine-periode bij Audi Brussels negen productiedagen verloren gaan, aldus De Tijd. De productie in de fabriek van Audi heeft de afgelopen maanden geregeld een kortere periode stil gelegen maar dat werd steeds veroorzaakt door het chiptekort.

Lees ook:
Audi investeert honderden miljoenen in Belgische fabriek