De investeringstak Porsche Ventures heeft sinds 2018 een belang van rond de tien procent in Greyp. Dat gebeurde tegelijkertijd met de eerste investering van Porsche in Rimac zelf. Greyp kreeg recent een overnamebod van een investeerder maar dat is door Porsche op grond van haar rechten als aandeelhouder verworpen. De Duitse autofabrikant nam daarop zelf de meerderheid in handen waarmee nu alleen nog Mate Rimac, de CEO van de gelijknamige supercar-onderneming, en andere oprichters van Greyp in dat laatste bedrijf zitten.

Duurzame mobiliteit

“Porsche is een pionier bij duurzame mobiliteit en drijft haar e-mobiliteitstrategie consistent vooruit,’’ zegt financieel en IT-directeur Lutz Meschke. “Onze activiteiten in de e-bike sector onderschrijven die benadering. Porsche is al jaren een toonaangevende leverancier van plug-in hybrides, lanceerde in 2019 de eerste all-electric Porsche – de Taycan – en vorig jaar was één van de drie afgeleverde voertuigen voorzien van een elektrische motor. Ons ambitieuze doel is om in 2030 een CO2-neutrale balans in de hele waardeketen te hebben.’’

E-bike

Porsche zet de kennis die het heeft vergaard met batterij-elektrisch rijden ook in voor de aantrekkelijke en snel-groeiende e-bike markt. In maart werd de al langer bestaande serie fietsen uitgebreid met de Porsche eBike Sport en de eBike Cross. Momenteel zijn die beide modellen vrijwel uitverkocht. Het autobedrijf zet haar samenwerking met Rotwild op dat gebied ook verder voort.

Lees ook:
‘We willen het leukste Porsche Centrum van Nederland zijn’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding