Opel-fabriek bouwt auto’s voor zustermerk DS

In de hoofdfabriek van Opel in Rüsselsheim is het eerste exemplaar van de band gerold van de ‘Franse’ DS4. Opel bouwt daarmee voor het eerst een model voor een van de zustermerken binnen de Stellantis Groep.

“Met dit model en de nieuwe Astra kan Opel in Rüsselsheim het tijdperk van de elektromobiliteit binnentreden,’’ aldus Stellantis. De productie van die nieuwe Astra moet nog voor het eind van dit jaar op gang komen. “Dat we in Rüsselsheim alleen nog geëlektrificeerde voertuigen produceren is een belangrijke stap om de toekomst van deze vestiging te verzekeren,’’ zegt personeelsdirecteur Ralph Wangemann. “De productie van de DS4 is een blijk van vertrouwen en een duidelijke erkenning van de vestiging Rüsselsheim.’’

Ongerustheid

Over de hoofdvestiging van Opel en een fabriek in Eisenach bestaat al langer ongerustheid bij de werknemers en hun vertegenwoordigers. Eerder deze maand waren er berichten dat Stellantis een deel van de productie van Opel zou willen overhevelen naar Marokko. Enkele afgevaardigden van Opel hebben hun bezorgdheid ook al overgebracht aan de betrokken Duitse ministers. Bij de aankondiging van de nieuwe DS4 heeft Stellantis nog altijd niet gereageerd op die berichten.

Lees ook:
Opel zou productie naar Marokko willen verplaatsen

Opel-fabriek bouwt auto’s voor zustermerk DS - Automobielmanagement.nl

Opel-fabriek bouwt auto’s voor zustermerk DS

In de hoofdfabriek van Opel in Rüsselsheim is het eerste exemplaar van de band gerold van de ‘Franse’ DS4. Opel bouwt daarmee voor het eerst een model voor een van de zustermerken binnen de Stellantis Groep.

“Met dit model en de nieuwe Astra kan Opel in Rüsselsheim het tijdperk van de elektromobiliteit binnentreden,’’ aldus Stellantis. De productie van die nieuwe Astra moet nog voor het eind van dit jaar op gang komen. “Dat we in Rüsselsheim alleen nog geëlektrificeerde voertuigen produceren is een belangrijke stap om de toekomst van deze vestiging te verzekeren,’’ zegt personeelsdirecteur Ralph Wangemann. “De productie van de DS4 is een blijk van vertrouwen en een duidelijke erkenning van de vestiging Rüsselsheim.’’

Ongerustheid

Over de hoofdvestiging van Opel en een fabriek in Eisenach bestaat al langer ongerustheid bij de werknemers en hun vertegenwoordigers. Eerder deze maand waren er berichten dat Stellantis een deel van de productie van Opel zou willen overhevelen naar Marokko. Enkele afgevaardigden van Opel hebben hun bezorgdheid ook al overgebracht aan de betrokken Duitse ministers. Bij de aankondiging van de nieuwe DS4 heeft Stellantis nog altijd niet gereageerd op die berichten.

Lees ook:
Opel zou productie naar Marokko willen verplaatsen