Volvo boekt 1,6 miljard euro winst

Volvo Cars heeft over de eerste negen maanden van dit jaar een operationele winst geboekt van 1,6 miljard euro vergeleken met 350 miljoen in dezelfde periode in 2020. In het derde kwartaal daalde de winst echter met ruim een kwart naar 321 miljoen. De omzet kwam over negen maanden gezien uit op ruim 19,6 miljard euro wat 14 procent hoger is dan een jaar eerder.

Door het chiptekort kon Volvo Cars in het afgelopen kwartaal rond 50.000 auto’s minder bouwen dan in dezelfde periode in 2020. De daling van de verkopen bleef beperkt tot zo’n 30.000 doordat veel auto’s uit voorraad verkocht konden worden. “De situatie is in dit vierde kwartaal verbeterd maar we verwachten dat het industriebrede tekort aan chips een beperkende factor zal blijven,’’ aldus CEO Håkan Samuelsson.

Elektrisch

In het derde kwartaal was 22 procent van de verkochte Volvo’s een plug-in hybride en nog eens vier procent een vol-elektrisch model. Samuelsson herhaalde daarbij dat Volvo Cars in 2030 alleen nog elektrische auto’s wil verkopen. In dat kader wordt de productie van de Volvo C40 Recharge zowel in Gent als in het Chinese Lugiao opgevoerd van 15.000 stuks momenteel naar minstens 150.000 in de zomer van 2022.

Lees ook:
Volvo gestart met bouw elektrische C40 in Gent

Volvo boekt 1,6 miljard euro winst - Automobielmanagement.nl

Volvo boekt 1,6 miljard euro winst

Volvo Cars heeft over de eerste negen maanden van dit jaar een operationele winst geboekt van 1,6 miljard euro vergeleken met 350 miljoen in dezelfde periode in 2020. In het derde kwartaal daalde de winst echter met ruim een kwart naar 321 miljoen. De omzet kwam over negen maanden gezien uit op ruim 19,6 miljard euro wat 14 procent hoger is dan een jaar eerder.

Door het chiptekort kon Volvo Cars in het afgelopen kwartaal rond 50.000 auto’s minder bouwen dan in dezelfde periode in 2020. De daling van de verkopen bleef beperkt tot zo’n 30.000 doordat veel auto’s uit voorraad verkocht konden worden. “De situatie is in dit vierde kwartaal verbeterd maar we verwachten dat het industriebrede tekort aan chips een beperkende factor zal blijven,’’ aldus CEO Håkan Samuelsson.

Elektrisch

In het derde kwartaal was 22 procent van de verkochte Volvo’s een plug-in hybride en nog eens vier procent een vol-elektrisch model. Samuelsson herhaalde daarbij dat Volvo Cars in 2030 alleen nog elektrische auto’s wil verkopen. In dat kader wordt de productie van de Volvo C40 Recharge zowel in Gent als in het Chinese Lugiao opgevoerd van 15.000 stuks momenteel naar minstens 150.000 in de zomer van 2022.

Lees ook:
Volvo gestart met bouw elektrische C40 in Gent