Eigenaar BCA en CarNext wil Britse dealer kopen

Constellation Automotive Group, eigenaar van BCA en CarNext, wil de grote Britse dealer Marshall kopen. Constellation heeft een bod op tafel gelegd van 380 miljoen euro voor Marshall dat 164 vestigingen heeft en 27 merken voert. Marshall telt ook 10 onderdelencentra, zeven grote locaties voor occasions en zes afzonderlijke plaatwerkplaatsen.

De grootste aandeelhouder van het beursgenoteerde bedrijf, Marshall of Cambridge met 64,4 procent van de aandelen, heeft eerder laten weten van dat hele pakket af te willen. In een bericht aan de beurs heeft Constellation nu meegedeeld een bod te doen op die aandelen dat door de grootaandeelhouder ook is aanvaard. De bedoeling zou zijn Marshall dan ook van de beurs te halen. Britse analisten sluiten echter niet uit dat er nog tegenbiedingen komen.

Uitbouwen

Constellation Automotive Group is een snel expanderende speler op de internationale automarkt. Het bedrijf is voortgekomen uit BCA (British Car Auctions) dat ook een groot veiling- en handelscomplex heeft in Barneveld. Daarnaast is er al langere tijd het Britse webuyanycar.com. In oktober vorig jaar bracht CAG ook Cinch, een Brits platform voor de verkoop van gebruikte auto’s in de lucht. In oktober dit jaar kocht het bovendien het voorheen tot LeasePlan behorende Nederlandse CarNext. Met die aanwinst en Cinch wil Constellation de positie bij online verkopen van occasions in Europa verder uitbouwen.

Lees ook:
CarNext overgenomen door Constellation Automotive Group

Eigenaar BCA en CarNext wil Britse dealer kopen - Automobielmanagement.nl

Eigenaar BCA en CarNext wil Britse dealer kopen

Constellation Automotive Group, eigenaar van BCA en CarNext, wil de grote Britse dealer Marshall kopen. Constellation heeft een bod op tafel gelegd van 380 miljoen euro voor Marshall dat 164 vestigingen heeft en 27 merken voert. Marshall telt ook 10 onderdelencentra, zeven grote locaties voor occasions en zes afzonderlijke plaatwerkplaatsen.

De grootste aandeelhouder van het beursgenoteerde bedrijf, Marshall of Cambridge met 64,4 procent van de aandelen, heeft eerder laten weten van dat hele pakket af te willen. In een bericht aan de beurs heeft Constellation nu meegedeeld een bod te doen op die aandelen dat door de grootaandeelhouder ook is aanvaard. De bedoeling zou zijn Marshall dan ook van de beurs te halen. Britse analisten sluiten echter niet uit dat er nog tegenbiedingen komen.

Uitbouwen

Constellation Automotive Group is een snel expanderende speler op de internationale automarkt. Het bedrijf is voortgekomen uit BCA (British Car Auctions) dat ook een groot veiling- en handelscomplex heeft in Barneveld. Daarnaast is er al langere tijd het Britse webuyanycar.com. In oktober vorig jaar bracht CAG ook Cinch, een Brits platform voor de verkoop van gebruikte auto’s in de lucht. In oktober dit jaar kocht het bovendien het voorheen tot LeasePlan behorende Nederlandse CarNext. Met die aanwinst en Cinch wil Constellation de positie bij online verkopen van occasions in Europa verder uitbouwen.

Lees ook:
CarNext overgenomen door Constellation Automotive Group