Dat meldt het doorgaans goed-ingevoerde Manager Magazin op basis van interne bronnen. Zelfs als de situatie in de loop van 2022 zou verbeteren, dan blijven de verkopen volgend jaar nog onder het niveau van 2021, meldt het tijdschrift.

Onhaalbaar

De Volkswagen Groep meldde een paar dagen geleden dat de verkopen in november weer 31,5 procent lager waren uitgevallen dan in dezelfde maand vorig jaar. In totaal werden de afgelopen maand 616.300 nieuwe auto’s verkocht vergeleken met 900.000 in november 2020. Over de eerste elf maanden blijven de verkopen met 8.168.800 nu ook achter bij het peil van vorig jaar, zij het nog met een bescheiden 1,7 procent. Met nog één maand te gaan, lijkt de negen miljoen inderdaad voor dit jaar onhaalbaar.

Lees ook:
Duitse autoverkopen in november ruim 30 procent lager