VW: chipcrisis kan tot 2023 duren

De Volkswagen Groep houdt er ernstig rekening mee dat de chipcrisis wel tot in 2023 kan duren. Door het tekort aan halfgeleiders zullen de verkopen bij de groepsmerken dit jaar naar verwachting ook onder de negen miljoen blijven. In een worst-case-scenario komt de afzet volgend jaar zelfs niet verder dan acht miljoen voertuigen.

Volkswagen parkeert duizenden nieuwe ID3-auto’s

Dat meldt het doorgaans goed-ingevoerde Manager Magazin op basis van interne bronnen. Zelfs als de situatie in de loop van 2022 zou verbeteren, dan blijven de verkopen volgend jaar nog onder het niveau van 2021, meldt het tijdschrift.

Onhaalbaar

De Volkswagen Groep meldde een paar dagen geleden dat de verkopen in november weer 31,5 procent lager waren uitgevallen dan in dezelfde maand vorig jaar. In totaal werden de afgelopen maand 616.300 nieuwe auto’s verkocht vergeleken met 900.000 in november 2020. Over de eerste elf maanden blijven de verkopen met 8.168.800 nu ook achter bij het peil van vorig jaar, zij het nog met een bescheiden 1,7 procent. Met nog één maand te gaan, lijkt de negen miljoen inderdaad voor dit jaar onhaalbaar.

Lees ook:
Duitse autoverkopen in november ruim 30 procent lager

VW: chipcrisis kan tot 2023 duren - Automobielmanagement.nl

VW: chipcrisis kan tot 2023 duren

De Volkswagen Groep houdt er ernstig rekening mee dat de chipcrisis wel tot in 2023 kan duren. Door het tekort aan halfgeleiders zullen de verkopen bij de groepsmerken dit jaar naar verwachting ook onder de negen miljoen blijven. In een worst-case-scenario komt de afzet volgend jaar zelfs niet verder dan acht miljoen voertuigen.

Volkswagen parkeert duizenden nieuwe ID3-auto’s

Dat meldt het doorgaans goed-ingevoerde Manager Magazin op basis van interne bronnen. Zelfs als de situatie in de loop van 2022 zou verbeteren, dan blijven de verkopen volgend jaar nog onder het niveau van 2021, meldt het tijdschrift.

Onhaalbaar

De Volkswagen Groep meldde een paar dagen geleden dat de verkopen in november weer 31,5 procent lager waren uitgevallen dan in dezelfde maand vorig jaar. In totaal werden de afgelopen maand 616.300 nieuwe auto’s verkocht vergeleken met 900.000 in november 2020. Over de eerste elf maanden blijven de verkopen met 8.168.800 nu ook achter bij het peil van vorig jaar, zij het nog met een bescheiden 1,7 procent. Met nog één maand te gaan, lijkt de negen miljoen inderdaad voor dit jaar onhaalbaar.

Lees ook:
Duitse autoverkopen in november ruim 30 procent lager