GM brengt eerste elektrische Hummer uit

General Motors heeft de eerste exemplaren geleverd van de elektrische Hummer, officieel de GMC HUMMER EV Edition 1 Pickup. Met de elektrificering van de legendarische benzineslurper en off-roader is een nieuw tijdperk ingeluid, zegt GM.

Het eerste model heeft drie elektrische motoren die samen 1.000 pk kunnen leveren. Het bereik is – onofficieel – vastgesteld op 380 kilometer. Aan de Edition 1 hangt wel een prijskaartje van 108.000 dollar.

Factory Zero

De Hummer is gebouwd op een EV architectuur met het eigen Ultium Platform en aandrijfsysteem. Die gaan samen de basis vormen voor een reeks elektrische modellen van de verschillende GM-merken. De zogenaamde Factory Zero’s in Detroit en Hamtramck gaan verschillende van op Ultium gebaseerde voertuigen assembleren, inclusief de volledig autonome Cruise Origin die speciaal wordt gebouwd voor ritdelen en besteldiensten. Daarnaast gaat het behalve om de Hummer ook om de Chevrolet Silverado en de GMC Sierra Denali.

Meer kansen

Dat alles biedt volgens GM niet alleen meer kansen op verkoopgebied maar ook mogelijkheden voor winstgevende niet-automotive applicaties. General Motors heeft tot 2025 30 nieuwe elektrische auto’s in de pijplijn waarvan tweederde beschikbaar komen in Noord-Amerika. “Zowel commerciële als private klanten zullen profiteren van de EV-ervaring, van adembenemende acceleratie tot lage operationele kosten, flexibiliteit en de mogelijkheid om hun auto na de aankoop nog persoonlijk aan te passen,’’ aldus president Mark Reuss.

Lees ook:
GM investeert 20 miljard dollar in elektrische auto’s

GM brengt eerste elektrische Hummer uit - Automobielmanagement.nl

GM brengt eerste elektrische Hummer uit

General Motors heeft de eerste exemplaren geleverd van de elektrische Hummer, officieel de GMC HUMMER EV Edition 1 Pickup. Met de elektrificering van de legendarische benzineslurper en off-roader is een nieuw tijdperk ingeluid, zegt GM.

Het eerste model heeft drie elektrische motoren die samen 1.000 pk kunnen leveren. Het bereik is – onofficieel – vastgesteld op 380 kilometer. Aan de Edition 1 hangt wel een prijskaartje van 108.000 dollar.

Factory Zero

De Hummer is gebouwd op een EV architectuur met het eigen Ultium Platform en aandrijfsysteem. Die gaan samen de basis vormen voor een reeks elektrische modellen van de verschillende GM-merken. De zogenaamde Factory Zero’s in Detroit en Hamtramck gaan verschillende van op Ultium gebaseerde voertuigen assembleren, inclusief de volledig autonome Cruise Origin die speciaal wordt gebouwd voor ritdelen en besteldiensten. Daarnaast gaat het behalve om de Hummer ook om de Chevrolet Silverado en de GMC Sierra Denali.

Meer kansen

Dat alles biedt volgens GM niet alleen meer kansen op verkoopgebied maar ook mogelijkheden voor winstgevende niet-automotive applicaties. General Motors heeft tot 2025 30 nieuwe elektrische auto’s in de pijplijn waarvan tweederde beschikbaar komen in Noord-Amerika. “Zowel commerciële als private klanten zullen profiteren van de EV-ervaring, van adembenemende acceleratie tot lage operationele kosten, flexibiliteit en de mogelijkheid om hun auto na de aankoop nog persoonlijk aan te passen,’’ aldus president Mark Reuss.

Lees ook:
GM investeert 20 miljard dollar in elektrische auto’s