Rivian kampt weer met vertragingen

De Amerikaanse EV-fabrikant Rivian kampt bij haar nieuwe modellen opnieuw met vertraging. Een R1T pick-up truck met een zogenaamde Max pack batterij-optie en een bereik van 650 kilometer komt nu pas in 2023 op de markt, terwijl dat tot nu toe voor 2022 gepland stond.

De bedrijven willen binnen een paar jaar samen een fabriek voor grotere EV-Vans bouwen in EuropaRivian (2021)

De sterkere auto met een groot bereik was een groot verkoopargument toen Rivian ruim drie jaar geleden naar buiten trad. Bijna één op de vijf bestellingen was ook voor die Max pack optie, ondanks het feit dat die 10.000 dollar extra kost. Het merk concentreert zich nu liever op een pick-up met een ‘normaal’ batterijenpakket, aldus CEO RJ Scaringe in een interne email. Het uitgelekte bericht leidde weer tot een flinke tik voor de aandelenkoers van Rivian.

Amazon

Rivian heeft al eerder met vertragingen te kampen gehad. Het bedrijf wilde oorspronkelijk haar eerste model, de R1T, in 2020 op de weg brengen maar dat werd uiteindelijk september dit jaar. Rivian moet tegelijkertijd ook alle zeilen bijzetten om te voldoen aan de mega-order van grootaandeelhouder Amazon dan uiterlijk in 2024 de eerste elektrische bestelwagens van Rivian verwacht. Rivian onderhandelt ook met VDL Nedcar over een mogelijke productie van auto’s.

Lees ook:
VDL Nedcar bevestigt gesprekken met Rivian

Rivian kampt weer met vertragingen - Automobielmanagement.nl

Rivian kampt weer met vertragingen

De Amerikaanse EV-fabrikant Rivian kampt bij haar nieuwe modellen opnieuw met vertraging. Een R1T pick-up truck met een zogenaamde Max pack batterij-optie en een bereik van 650 kilometer komt nu pas in 2023 op de markt, terwijl dat tot nu toe voor 2022 gepland stond.

De bedrijven willen binnen een paar jaar samen een fabriek voor grotere EV-Vans bouwen in EuropaRivian (2021)

De sterkere auto met een groot bereik was een groot verkoopargument toen Rivian ruim drie jaar geleden naar buiten trad. Bijna één op de vijf bestellingen was ook voor die Max pack optie, ondanks het feit dat die 10.000 dollar extra kost. Het merk concentreert zich nu liever op een pick-up met een ‘normaal’ batterijenpakket, aldus CEO RJ Scaringe in een interne email. Het uitgelekte bericht leidde weer tot een flinke tik voor de aandelenkoers van Rivian.

Amazon

Rivian heeft al eerder met vertragingen te kampen gehad. Het bedrijf wilde oorspronkelijk haar eerste model, de R1T, in 2020 op de weg brengen maar dat werd uiteindelijk september dit jaar. Rivian moet tegelijkertijd ook alle zeilen bijzetten om te voldoen aan de mega-order van grootaandeelhouder Amazon dan uiterlijk in 2024 de eerste elektrische bestelwagens van Rivian verwacht. Rivian onderhandelt ook met VDL Nedcar over een mogelijke productie van auto’s.

Lees ook:
VDL Nedcar bevestigt gesprekken met Rivian